Mutfak

İftar Menülerinize Çok Yakışacak Enfes Çorba Tarifleri

Çorba yemeklerin ve sofraların baş tacıdır. Mübarek Ramazan ayında da İftar Menülerinize Çok Yakışacak Enfes Çorba Tarifleri...

Yemeğe sıcacık bir başlangıç yapmak isteyenler için çorbalar mis gibi kokularıyla en doğru tercih oluyor. Eğer sizde klasik çorba tariflerinden sıkıldıysanız; birbirinden lezzetli çorba tarifleri ile tanışın! Pratik, kolay ve şifalı çorba tarifi sizleri bekliyor.

İftar Menülerinize Çok Yakışacak Enfes Çorba Tarifleri

Çorba yemeklerin ve sofraların baş tacıdır. Mübarek Ramazan ayında da İftar Menülerinize Çok Yakışacak Enfes Çorba Tarifleri…

1. Lebeniye Çorbası

Çok lezzetli, çok besleyici ve tabi ki sıcacık bir çorbayla daha karşınızdayız. İsmi Arapça bir kelimeden gelen nefis lebeniye çorbası tarifi. Gaziantep yöresine ait bir çorbadır. Köfte ve yoğurdun muhteşem uyumu olan lebeniye çorbası tarifi.

Lebeniye Çorbası

2. Sebze Çorbası

Pratik sebze çorbası tarifiyle evinizdeki sebzeleri değerlendirerek nefis mi nefis lezzetli mi lezzetli bir çorba hazırlamanız çok kolay.  Mısır, soğan, havuç içinde yok yok. Sağlıklı ve lezzetli bir Sebze Çorbası tarifi.

https://www.kivitadinda.com/2019/05/sebze-corbasi-tarifi/

3. Yayla Çorbası

Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan yayla çorbasının yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Yayla çorbasını bilmeyen yoktur. İçerisinde su ve pirinç gibi malzemeler olan yayla çorbası oldukça sağlıklı bir çorbadır. Yemeklerinizin yanına çok yakışacak yayla çorbası tarifi.

Yayla Çorbası

4. Mahluta Çorbası

Akşam yemeklerimizin vazgeçilmez başlangıcı çorbalarımızdır. Mersin, Hatay ve Adana’da sıkça yapılan, en sevilen geleneksel lezzetlerden mahluta çorbası tarifi karşınızda! Tadı damağınızda kalacak enfes lezzet Mahluta Çorbası Tarifi.

Mahluta Çorbası Tarifi

5. Umaç Çorbası

Akşam yemeğinde sıcacık içinizi ısıtan hem de vücudunuzdaki tüm mikropları öldüren bir çorba pişirmek istiyorsanız iftar sofralarınıza yakışacak Umaç Çorbası tarifi. Yapımı kolay aynı zamanda tadıyla küçük büyük herkesin seveceği umaç çorbası, Kocaeli yöresinin sevilen lezzetlerinden bir tanesi. Her mutfakta bulunan malzemelerle hazırlanabilen umaç çorbası sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

İftar Sofralarından Eksik Etmeyeceğiniz Umaç Çorbası Tarifi

6. “Çiftçi Kaçıran Çorbası” Tarifi

Hem ismiyle hemde lezzetiyle dikkat çeken sofralarınızdan hiçbir zaman eksik etmeyeceğiniz bir çorba tarifi.

“Çiftçi Kaçıran Çorbası Tarifi”

7. Andoloz Çorbası

Andaloz çorbası Fransız mutfağına ait çok pratik bir lezzet. Adını Türkçe “Endülüs” anlamına gelen “andalouse” kelimesinden alıyor. Biraz domates salçası, biraz da pirinçle harikalar yaratabileceğiniz bu pratik çorbayı evde artan pirinç pilavınızla da yapabilirsiniz. Oldukça pratik olan bu çorbaız yarım saat içinde hazır olacaktır… Enfes lezzeti ve mis gibi kokusu ile akşam yemeklerinde hem farklı hemde müthiş bir çorba yapmış olacaksanız. Bu çorba tarifi alışıla gelmiş çorba tariflerinin dışına bir çorba tarifidir.

Andoloz Çorbası Tarifi

8. Dövmeli Alaca Çorbası

Dövmeli alaca çorba, Gaziantep mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Yemeğe başlangıç için harika bir çorba arayanlara Dövemli Alaca Çorbası Tarifi.

Dövmeli Alaca Çorbası Tarifi

9. Toyga Çorbası

Çorba yemeklerin ve sofraların baş tacıdır. Toğga veya Toyga, Türk mutfağına ait bir çorbadır. Lezzetli sofralarınıza yakışacak önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak toyga çorbası tarifi.

Toygo Çorbası

10. Evde “Doğal” Domates Çorbası

Domates çorbası sevenler buraya buyurun lütfen. Evde pratik hazırlayabileceğiniz nefis bir domates çorbası tarifi. Hazırsanız başlayalım çorbamızı yapamaya…

Evde “Doğal” Domates Çorbası Tarifi

11.Gün İftar Menüsü

Gusül Abdesti Nasıl Alınır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu