Kişisel Bakım

Kuru Ciltler İçin Kış Makyajı Nasıl Yapılır?

Kuru ciltler nemlenmeye çok fazla ihtiyacı olan cilt türüdür. Kışın etkisi ve makyajla daha da nemini kaybeden kuru ciltler için nemlendirici etkisi olan kış makyajı önerileri vereceğiz. Kuru ciltler için kışın soğuk havalarda makyaj yapıldığında kusurlu görülen cilt için nasıl bir makyaj uygulamamız gerekir gelin hep birlikte öğrenelim. Kuru Ciltler İçin Kış Makyajı Nasıl Yapılır?

Hangi Cilt Tipine Sahip Olduğunu Öğrenmek İster Misin? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayınız…

Kuru Ciltler İçin Kış Makyajı Nasıl Yapılır?

En Önemli Aşama Nemlendirici

Nemlendirici bir makyaj için önemli bir aşamadır. Fakat kuru ciltler için en önemli aşamalardan biridir. Özellikle kış aylarında cildin kusursuz görünmesi için makyajdan önce uygulanması gerekir. Cildimize ilk olarak sonrasında sürülecek olan fondöteni daha doğal gösterecek ve yüzümüzü nemlendirecek nemlendirici bir baz sürüyoruz.

Cilt Tipine Göre Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Nemlendiren Fondöten

Kış aylarında cildimize ağırlık hissi vermeyecek ve doğal bir görünüme sahip olacak bir fondöten kullanmamız gerekiyor. Fondöten olarak hyaluronik asit içeren cildi nemlendirme etkisine sahip olan fondötenlerden tercih etmemiz gerekiyor.

Kuru Ciltleri Nemlendirecek Cilt Bakım Maskesi Tarifi. Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Kapatıcı

Göz çevresinde oluşan çizgiler makyaj yapıldığından kuruluktan dolayı daha fazla görülebiliyor. Bu yüzden göz çevresine hyaluronik asit içeren ve nemlendirici etkisiyle bakım yapan bir kapatıcı uygulamak gerekiyor.

Normal Allıklar Yerine Krem Allık

Kış aylarında kuru görünümden kurtulmak için akışkan ürünler kullanmak daha etkilidir. Kendi renk tonuna uygun seçeceğin likit allıklarla kendiliğinden kızarmış gibi görünen doğal yanaklara sahip olabilirsin.

Likit Aydınlatıcılar

Kuru bir cilde sahip olanların kış aylarında cildi daha kuru gösterecek klasik olan kuru aydınlatıcılardan değil akışkan olan likit aydınlatıcılardan kullanması gerekir. Likit aydınlatıcılar, Hindistancevizi yağı içeren formülleri ve akışkan oluşundan dolayı cildin kuru görünümünü yok ederek ıslak bir görünüm kazandırıyor.

Ruj

Kışın en çok kuruyan bölge olan dudaklar için nemlendirici etkisine sahip hyaluronik asit içeren ve dudakları pürüzsüz gösterecek rujlar kullanılması gerekir.

 

Ev Yapımı Dudak Balmı

Soğuk Havalara Karşı Dudak Bakımı

 

Cilt Kuruluğuna Çare Olacak 5 Besin Önerisi

Dudak Kontürü Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu