Kişisel Bakım

Dudak Kontürü Nasıl Yapılır?

Kontür makyajı oldukça popüler bir makyaj trendidir. Elmacık kemiklerine ve buruna yapılan kontürü dudaklara yapmakta mümkün peki dudak kontürü nasıl yapılır? Gelin hep birlikte öğrenelim. Dudak Kontürü Nasıl Yapılır?

Dudak Kontürü Nasıl Yapılır?

Kontür Makyajı Nedir?

Cildinin gizlemek istediğin veya ön plana çıkarmak istediğin bölgelerini koyu ve açık renk makyaj malzemeleriyle belirginleştirmeye denir. En çok yapılan kontürler burun kemerini gizlemek, çeneyi yuvarlaklaştırmak, gözleri ön plana çıkarmaktır.

Dudak Kontürü Nasıl Yapılır?

Dolgun bir dudağa sahip olmak için; kendi dudak renginden bir ton koyu olacağın nude tonlarda bir dudak kalemiyle bunu yapabilirsin.

Dudak kontürünü şöyle uygula; hacimli bir dudak oluşturmak istiyorsan dudak çevrene sadık kalarak dudak çukuruna yoğunlaşmalı ve çok az taşırarak uygulama yapabilirsin. Bu metotla daha doğal bir görünüme sahip olacaksın.

Dudak çevrenin kusursuz görünmesi için; dudağının dış kısımlarına kapatıcı uygulayabilirsin. Kapatıcı sayesinde daha net bir görüntü kazanır ve dudak makyajında dağılma gibi bir sorun yaşamazsın.

Dudakların iç kısmına uygulayacağın normal ruj renginden biraz daha açık olan ruj ile daha dolgun bir dudağa sahip olabilirsin.

Doğal Tonlarda Makyaj Nasıl Yapılır?

Yeni Başlayanlar İçin Pratik Göz Makyajı İpuçları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu