Dizi / Film

Christopher Nolan’a Göre İzlenmesi Gereken 10 Film

Birçok başarıl filme imza atan, son olarak 2020 yılında Tenet filmini sinemaseverlerle buluşturan İngiliz film yönetmeni Christopher Nolan’ın mutlaka izlenmesini önerdiği filmlerden 10 tanesini sizler için derledik.

Christopher Nolan’a Göre İzlenmesi Gereken 10 Film

1. All Quiet on The Western Front – 1930

Konusu: Erich Maria Remarque’nın yazdığı, savaşın korkunçluğunu ve anlamsızlığını ele alan romanın sinemaya uyarlanmasıdır.

2. 12 Angry Men – 1957

Konusu: Cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini konu almaktadır.

3. The Battle of Algiers – 1965

The Battle of Algiers

Konusu: 1966 İtalyan-Cezayir tarihi savaş filmidir. Cezayir Savaşı sırasında Kuzey Afrika’daki Fransız hükümetine karşı isyancıların olaylarını konu almaktadır.

4. 2001: A Space Odyssey – 1968

Konusu: Bir grup primat ıssız bir yerde yemek için kavga ederlerken, aniden yanı başlarında beliren esrarengiz siyah bir taş sebebiyle bölünürler. Aniden beliren bu taş, primatların ilk defa alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan akıl kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir.

5. Close Encounters of The Third Kind – 1977

Konusu: Uzaylılarla iletişim kurmaya çalışan bir grup insanın maceralarını konu almaktadır.

6. Alien – 1979

Konusu: Bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatmaktadır.

7. Bad Timing – 1980

Konusu: Bir psikiyatrist ile evli bir kadın arasında yaşanan ilişkiyi konu almaktadır.

8. Chariots of Fire – 1981

Konusu: Filmde 1924 Yaz Olimpiyatları’na katılan koyu dindar İskoç Hristiyan atlet Eric Liddell ile ön yargıları aşmaya çalışan İngiliz Yahudi atlet Harold Abrahams’ın gerçek yaşamları anlatmaktadır.

9. Blade Runner – 1982

Konusu: Çekildiği yıldan çok uzak bir dönemde, 2019 yılında, dünyanın artık distopik bir yaşam alanı haline geldiği bir dönemde geçmektedir.

10. Baby Driver – 2017

Konusu: Çocuksu görüntüsüne rağmen müthiş araba kullanma yeteneklerine sahip Baby (Ansel Elgort), çok büyük soygunlar organize eden Doc (Kevin Spacey) için, soyguncuları olay yerinden götüren kaçış şoförü olarak çalışmaktadır.

Yeşilçam Konusu Nedir? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Son Dönemlerin En İyi 5 Netflix Filmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu