Kişisel Bakım

Doğal Tonlarda Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal makyaj hileleri sayesinde doğal bir görünüm elde etmek artık zor değil. Oldukça rağbet gören doğal makyaj son zamanların popüler makyajı haline geldi. Yokmuş gibi makyaj yapmak ve doğal bir görünüme sahip olmak her kadının ilgisini çekiyor. Gelin hep birlikte doğal tonlarda makyaj nasıl yapılır öğrenelim? Doğal Tonlarda Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal Tonlarda Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal tonlarda bir makyaj yapacağımız için küçücük bir makyaj hatası yüzümüzde büyük bir hata gibi gözükebilir. Bunun için makyaj yaparken dikkatli olmamız gerekir.

Makyaja başlamadan önce cildini hazırlamak için ilk yapman gereken cildinin durumuna göre makyaj primerı kullanmak.

Fondöten Seçimi

Doğal makyaj yapmak için seçeceğiniz fondötenin ince yapılı ve orta derecede kapatıcılığı olması gerekir. Cildinin daha ışıl ışıl ve aydınlık görünmesi için fondöteni uygularken ıslak makyaj süngeriyle uygulaman daha iyi sonuç verecektir.

Allık Seçimi

Makyaj için en önemli olan hususlardan biride doğru allık seçimi yapabilmektir. Allıkta en sevilen renklerden biri olan pembe her ten rengine uyum sağlayabiliyor. Açık tene sahip kişiler açık pembe allıklar kullanabilir. Buğday tenliler ve esmer tenli olanlar koyu pembe allık kullanabilirler.

Doğal göz makyajı

Göz Makyajı

Yapacağımız doğal tonlardaki makyaj için yoğun pigmente sahip kolay uygulanan toprak tonlarında bir far paleti seçilmelidir. Gözlerimizin daha iri ve gözlerimizin daha canlı görünmesi için hacimli bir rimel tercih edilmelidir.

Kaşların için ise kaş rengine uygun olacak bir ince uçlu kaş kalemiyle kaşlarının arasını doldurarak doğal bir kaş görünümü elde edebilirsin.

Ruj Seçimi

Ten renginize yakın alacağınız bir ruj ile doğal makyajı noktalayabilirsiniz. Makyajı tamamlayacak olan ruju ise doğal renk tonlarından nude rujlardan sürerek tamamlayabilirsiniz.

 

2021 Makyaj Trendleri

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Malzemeleri İsimleri Ve Kullanımları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu