Kişisel BakımOrdan Burdan

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Malzemeleri İsimleri Ve Kullanımları

Güzelliği ortaya çıkarmak, dikkat çeken bir ifade yaratmak ve girilen ortamda farklılaşmak için makyaj malzemelerine başvuruyoruz. Fakat aslında birçok kadının kullandığı malzemelerin asıl işlevini tam olarak bilmediğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Trendlerin sürekli olarak değiştiği ve bir çığ gibi büyümeyi sürdüren güzellik sektöründe her geçen gün geliştirilen farklı ürünleri takip etmek, herkes için kolay olmasa gerek. Ancak günlük makyajın sac ayaklarını oluşturan makyaj malzemeleri isimleri ve işlevleri hakkında bilgi sahibi olarak tam kapsamlı ve kusursuz bir makyaj yapabilmek mümkün. İşte en çok kullanılan güzellik materyalleri ve mutlaka bilinmesi gereken makyaj malzemeleri isimleri…

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Malzemeleri İsimleri Ve Kullanımları

Makyaj yapmaya yeni başlayanlar, yıllardır makyaj yapan fakat kullanılan malzemelerin isimleri ve amaçlarını tam olarak bilmeyen veya makyaj konusundaki bilgi birikimini test etmek isteyenler için Makyaj Malzemeleri İsimleri ve Kullanımları. Üstelik en temel makyaj malzemeleri adlarını ve fonskiyonlarını öğrendikten sonra makyaj yapmaktan daha fazla keyif aldığınıza ve dolayısıyla daha kısa sürede makyajınızı tamamladığınıza dahi şahit olabilirsiniz.

Ten Makyaj Malzemeleri

Kimsenin cildi kusursuz değildir ama ten makyajını doğru yaparak kusursuz bir görünüme kavuşabilirsin. Ten makyajı malzemelerini doğru sıra ile kullanmak bu konuda son derece önemli, tek yapman gereken cilt tipine uygun bir şekilde ürünleri seçmek.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Makyaj Bazı

Baz kullanmak makyajının kalıcılığının artmasına yardımcı olacak. Cildi temizleyici ürünlerle temizleyip tonik ile iyice arındırdıktan sonra mükemmel bir sonuç için en başta makyaj bazı uygulamanızda fayda var. Şeffaf bir jel kıvamında olan makyaj bazının görevinin ciltteki kusurları kapatarak yüzünüzün pürüzsüz bir hale gelmesini sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Bazı uygulamak için jel ürünü yüzünüze yaymanız ve kurumasını beklemeniz yeterli olacaktır. Ardından bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Fondöten

Makyaj malzemeleri isimleri arasında en çok fondöteni duymuş olabilirsin. Cildi güzelleştiren, kusurları gizleyen ve doğal bir örtü gibi cildi kaplayan fondötenler sayesinde her daim çekici görünebiliyoruz.

Fondöten seçerken en çok dikkat edilmesi gereken konulara değinirsek, ilk olarak cilt tipine göre bir fondöten seçmen gerekiyor. Nasıl bir bitiş istediğin, yüksek kapatıcılık veya yokmuş gibi ten makyajı isteğine göre seçimini yapabilirsin. Ten rengine göre fondöten seçmek için ise fondöteni boynuna uygulayıp gün ışığında uyup uymadığına bakarak da seçebilirsin.

Kapatıcı

Kapatıcı, mucizevi makyaj malzemelerinden biri. Cilt kusurlarını anında gizleyen ve göz altı morluklarını silen kapatıcılar, fondötenden sonra makyajın en önemli adımlarından. Kapatıcını mutlaka cilt rengine göre seçmelisin.

Bronzer

Her daim bronz görünmeyi sevenler için bronzer olmazsa olmaz makyaj malzemesidir. Yüzü ısıtmak ve güneş öpmüş görüntüsü yaratmak için bronzerını uygularken, güneşin ilk değdiği ve ilk bronzlaşan bölgelere yönelmelisin. Bronzerı dilersen doğal kontür yapmak için de kullanabilirsin.

Allık

Canlı, sağlıklı ve enerjik görünmenin sırrı allıklardan geçiyor.

Aydınlatıcı (Highlighter)

En yeni makyaj trendlerinden biri de aydınlatıcılar! Yüzümüzü ışıl ışıl gösteren aydınlatıcı hilelerini çok seviyoruz. Yüzünün en yüksek kesimlerine yani elmacık kemiklerinin üzerine, kaşlarının altına, burnunun ucuna ve dudaklarının üzerine uyguladığında yüzünü doğal bir şekilde aydınlatmış ve boyutlandırmış olacaksın.

BB Krem

Yoğun ten makyajından hoşlanmayanlar, doğal ten makyajı sevenler için BB krem doğru bir tercih olacak. İncecik yapısı ve doğal bitişiyle BB kremler günlük makyajın kurtarıcısı oluyor.

CC krem

CC kremler de tıpkı BB kremler gibi incecik ve doğal bir görünüm sunuyor. CC kremler cilt renginin eşitlenmesinde önemli rol oynuyor. Eğer cildinde kızarık bölgeler varsa veya yorgun görünümden şikayetçiysen CC kremle bunları dengeleyebilirsin.

Pudra

Makyaj pudrası hem makyajı sabitlemek hem de kapatıcılığı arttırmak için kullanılıyor. Transparan pudra, mat pudra veya pudra fondötenler cildimizdeki kusurların gizlenmesini sağlıyor.

Göz Makyaj Malzemeleri

Göz makyajı, makyajın en önemli kısımlarından biridir. Göz makyajı sayesinde gözlerimizi olduğundan büyük gösterebilir, daha çekici bakışlara sahip olabiliriz. Göz makyajında kullandığımız ürünler ve bu ürünlerin kullanım sırası çok önemlidir.

Göz makyajına başlamadan önce göz makyaj malzemelerini iyi öğrenmeli, bunları yakından tanımalısın. Kusursuz göz makyajı için göz şeklini de tanıman gerekiyor. Göz şekline göre makyaj yapmayı öğrenirsen, çok daha etkileyici görünebilirsin.

Kaş Kalemi

Göz makyajına başlamadan önce kaşlarını şekillendirmelisin. Kaşlar yüzün çerçevesidir, bu nedenle kaşlarının aralarında boşlukları göz makyajı öncesinde doldurmalısın.

Far Bazı

Göz makyajının kalıcı olması için makyaj dünyası harika bir ürünü bizimle tanıştırdı: Far bazı! Bu mucizevi ürün, göz makyajının kalıcılığını artırıyor, farların rengini çok daha belirgin bir hale getiriyor ve aynı zamanda da göz kapağındaki renk eşitsizliğini gideriyor. Far bazını uygularken parmaklarından yardım alabilirsin. Sabitlendikten sonra ise göz makyajına başlayabilirsin.

Far

Göz makyajının olmazsa olmaz makyaj malzemesi fardır. Özellikle de far paletleri, sağladıkları renk seçenekleri sayesinde hem çok pratikler hem de hepimizin tutkusu haline geldiler. Far paletleri sayesinde göz makyajında birden çok renk kullanabilir, dumanlı göz makyajları yapabilir ve havalı makyaj stilleri elde edebilirsin.

Eyeliner

Gözlerini daha çekik ve etkileyici göstermek için bilmen gereken makyaj malzemesi isimlerinden biri: Eyeliner! Eyeliner çekmek başta biraz zor görünse de birkaç alıştırma sonrasında öğreneceğine ve bu işte profesyonel olacağına eminiz. Tek yapman gereken ilk önce kuyruk kısmından başlamak ve kirpik dibine doğru devam etmek. Göz pınarından başlayıp kuyruğu da birleştirdin mi tamamdır!

Keçe uçlu kalem eyelinerların kullanımı son derece kolay, eğer bu konuda acemiysen, gönül rahatlığıyla deneyebilirsin. Eğer biraz daha deneyimliysen de, likit eyelinerlardan veya jel eyelinerlardan da yardım alabilirsin.

Maskara

Göz makyajının en önemli tamamlayıcısı ise maskara. Maskaranı kirpiklerini kıvırmaya ve hacimle kaldırmaya yarayan bir makyaj malzemesi. Hedefin ister hacimli kirpikler olsun, ister uzun kirpikler, maskaranı her zaman dipten uca doğru doğru zig zag hareketlerle sürmelisin. Maskaranın kirpik diplerine uygulandığından mutlaka emin olmalısın.

Göz Kalemi

Klasik makyaj malzemelerinden biri göz kalemidir. Göz kaleminin modası asla geçmez ve eksiksiz her makyaj çantasında en az bir tane bulunur.

Göz kalemini kirpik dibine uyguladığında ve gözleri olduğundan daha hacimli ve etkileyici göründüğünü fark edeceksin. Göz kalemini ister eyeliner gibi uygulayabilir, istersen de dağıtarak dumanlı bir görünüm elde edebilirsin.

Dudak Makyaj Malzemeleri

Makyaj yapmanın en keyifli kısmı dudaklar! Dudakları dolgun göstermek için kullanılan rujlar makyaja çekici bir görünüm kazandırıyor. Kusursuz dudak makyajı için öncelikle dudaklarını çerçevelemeli daha sonra rujunu sürmelisin. Yaz için oje renklerine bakarak tırnak ve ruj uyumu yakalayabilirsin.

Dudak Kalemi

Dudak kalemi, dudak çerçevesinin belirlenmesine yardımcı olur. Dudak kalemini istersen dudak çizgisinin bir tık dışından dudaklarını çerçeveleyebilirsin.

Ruj

Ruj çeşitleri arasında likit mat ruj, saten bitişli ruj ve parlak rujlar yer alıyor. Likit mat rujlar dudakların mat ve dolgun görünmesini sağlıyor. Saten rujlar ise canlı renklerle dudakların daha da dikkat çekmelerini sağlıyor. Saten pembe ruju denemediysen mutlaka sürmelisin!

Parlak rujlar ise dudaklara ıslak bir görünüm veriyor. Gloss şeklindeki bu rujlar dudakları daha büyük gösteriyor. Makyaj stilini belirledikten sonra makyajına en uygun olan rengi belirle ve dikkatlice sür.

Mükemmel Bir Makyajın Son Adımı: Sabitleyici

Artık makyajınızı yaptınız ve gideceğiniz yer için hazır sayılırsınız. Makyajınızın bozulmasını engellemek ve daima taze bir görüntüye sahip olmak için son olarak makyaj sabitleyici kullanarak hayata karışmaya tamamen hazır hale gelebilirsiniz. Üstelik makyaj sabitleyici sayesinde gün içerisinde makyajınızı rötuşlamak durumunda da kalmazsınız.

Yeni Başlayanlar İçin Pratik Göz Makyajı İpuçları

Fotoğraflarda En Güzel Siz Olun! Fotojenik Makyaj İçin 10 İpucu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu