Kişisel BakımYaşam

Fotoğraflarda En Güzel Siz Olun! Fotojenik Makyaj İçin 10 İpucu

Makyaj illüzyonuyla yüzünüzü şekillendirmek, güzelliğinizi ön plana çıkarmak ve gecenin yıldızı olmak mümkünken neden fotoğraflarda da parlamayasınız?

Ne yazık ki aynanın karşısından memnun olarak ayrıldığınız makyajla fotoğraflardaki sonuç arasında büyük farklar olabiliyor. Bu durumu düzeltmek ise çok kolay. Vogue dergisi yazarı Ekin Kurbetçi’nin verdiği 10 ipucu sayesinde fotoğraflarda en güzel siz çıkacaksınız.

Davetlerde ve etkinliklerde makyajınızın önemi büyük. Ne yazık ki aynanın karşısından memnun olarak ayrıldığınız makyajla fotoğraflardaki sonuç arasında büyük farklar olabiliyor. Makyaj illüzyonuyla yüzünüzü şekillendirmek, güzelliğinizi ön plana çıkarmak ve gecenin yıldızı olmak mümkünken neden fotoğraflarda da parlamayasınız? Gecenizden geriye kalan fotoğraflarda güzelliğinizin göze çarpması için en etkili 10 ipucunu bir araya getirdik.

Fotoğraflarda En Güzel Siz Olun! Fotojenik Makyaj İçin 10 İpucu

1. Işık Yansıtıcı

Doğru ışık fotoğrafta güzel çıkmak için en önemli noktalardan. Doku eşitsizliklerini ve cilt kusurlarını ortaya çıkaran ışığa karşı, ışık yansıtıcı parçalar içeren Instagram filtresi özellikli fondötenlerle görünümünüzü makyaja hazırlayın.

2. Doğru Renk

Loş ışıkta fondöten ve cilt renginin uyumu tam belli olmazken özellikle gün ışığında ve flaşlı fotoğraflarda aradaki fark göze batacak kadar ortaya çıkar. Sizin için doğru fondöten rengini iyi ışıklandırılmış bir ortamda deneyin ve makyajınızda boyun ve dekolte bölgenizi de es geçmeyerek bu hatanın önüne geçin.

3. Filtre Pudra

Işığın negatif etkisinden korunmak için bir diğer çözüm de pudra. Özellikle gözenekleri filtreleyen ve porselen bir bitiş veren ‘Blurring’ efektli pudralar makyajınıza temiz bir kanvasla başlamanız ve gece boyunca parlamanın önüne geçmeniz için en önemli yardımcılarınızdan.

4. HD ve SPF’e Dikkat

Cilt bakımınız ve güneşin zararlı etkilerine karşı olmazsa olmazlarınızdan olan SPF ya da filtreli görünümün favorilerinden HD ürünler ne yazık ki flaş altında geri parlama yaparak cildinizde beyaz bir tabaka varmış gibi gösteriyor. Özellikle HD pudra ürünlerin formülündeki silica ve SPF ürünlerin içerisindeki titanium dioxide veya zinc dioxide flaşta geri parlama yapabiliyor. Bu problemin önüne geçmek için ürün içeriklerini kontrol edin ve makyajınızdan önce ürünleri fotoğraflayarak test edin.

5. Stratejik Kontür

Başınızı öne doğru uzatmak veya doğru açıya çevirmek fotoğraflarda yüz hatlarınızın doğru çıkmasını sağlarken bu illüzyonu doğru kontür ve aydınlatıcı tekniğiyle de verebilirsiniz. Örneğin yüz şeklinize göre uygulayacağınız elmacık kemiği kontürüyle yüzünüzü daha ince gösterebilir, çene altınıza vereceğiniz gölgeyle boyun bölgenizdeki fazlalıkları giderebilirsiniz.

6. Primer Desteği

Fondöteninizin kalıcılığını artıran primerlar gece boyu güzelliğinizin kusursuz kalmasını sağlarken aynı zamanda fondöteninizin cildinize rahatça oturmasını ve yayılmasını sağlıyor. İpeksi bir kanvas yaratan makyaj bazlarıyla ciltte ağır bir görünüm yaratmadan kusursuz fondöten sonucunu alabilirsiniz.

7. Güçlü Renkler

Oda ışığında yaptığınız makyaj göze her ne kadar mükemmel görünse de flaş altında renkler ne yazık ki soluklaşıyor ve makyajınız istediğiniz etkiyi veremeyebiliyor. Buna en iyi örnek Meghan Markle’ın gelin makyajı. Güzel prenses baskın renkler kullanmadığından düğün makyajının özensiz göründüğüne dair eleştiriler almıştı. Özellikle allığınızı ve rujunuzu daha belirgin bitişli ürünlerden seçerek fotoğraflarda solgun ve bakımsız çıkmaktan kaçınabilirsiniz.

8. Homojen Dağılım

Makyaj ürünlerini cildinize homojen bir şekilde harmanlamanız net ışıkların altında çekileceğiniz bir fotoğraf için oldukça önemli. Kusursuz harmanlanmış bir makyaj için en önemli detay sabır. Makyaj süngeri ve blending fırçalarıyla mükemmel geçişi sağlayana kadar durmayın. Sonuçta kimse kalıp gibi görünen bir göz makyajı ya da kirli görünümlü bir kontür istemez.

9. Parlama Karşıtı

Her ne kadar mat bitişli fondöten, pudra ve yağlanmayı önleyici bir makyaj bazı kullansanızda gerçekçi olalım zaman geçtikçe yüzünüzde bölgesel parlamalar meydana gelecektir. Fotoğrafta istenmeyen yansımalardan kurtulmak ve yağlı bir görünümden kaçınmak için çantanızda ciltteki parlamayı alan ‘Blotting Paper’lardan bulundurmakta fayda var.

10. Kaşlara Vurgu

Kaşlar bakışları şekillendiren ve yüzünüze ifade katan önemli detaylardan. Bol fotoğraf çekileceğiniz akşamlarda kaş boşluklarınızı özenle doldurmaya ve doğru şekli vermeye önem verin. Işık ve flaş altında çekilen fotoğraflarda kaşlar yansıma yaparak daha solgun çıkmaya meyilliyken kaşlarınızı makyajla belirginleştirerek ifadenizi koruyun ve fotoğraflarda etkileyici bakışlarınızın keyfini çıkarın.

 

Tok Tutan 3 Salata Tarifi

“Hiç Fotojenik Değilim” Diyorsan Fotoğraflarda Güzel Çıkman İçin 7 Püf Nokta

Hindistan’a Özgü; Karva Chauth Töreni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu