Kişisel Bakım

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Önemli Bakım Önerisi

Ekin Kurbetçi'nin Vogue dergisinde yayınlanan yazısında, bir araya getirdiği bakım önerileriyle çevresel etkenlere, zamana karşı dayanıklı, daha sağlıklı ve genç bir cilde kavuşun.

Ufak Dokunuşlar: Daha İyi Bir Cilt için Bakım Önerileri. Cilt bakımı rutininizi küçük ipuçlarıyla yenilemek ve bakım seansınızdan daha verimli sonuçlar elde etmek ister misiniz? Bir araya getirdiğimiz bakım önerileriyle çevresel etkenlere, zamana karşı dayanıklı, daha sağlıklı ve genç bir cilde kavuşun.

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Önemli Bakım Önerisi

1. Yüzünüzü İki Kere Yıkayın

Gün sonunda makyajınızı temizleyip cildinizi arındırmak derinlemesine bir temizlik için ne yazık ki yeterli değil. Gece boyu ciltte birikmeye devam eden bakteriler birçok cilt problemine sebep olabilir. Bu yüzden yüzünüzü günde iki kez yıkamaya özen gösterin. Eğer sabah uzun bir bakım rutini istemiyorsanız başucunuzda bekleteceğiniz misel sulu pamuklarla uyandığınızda hızlıca yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

2. D3 Vitamini Depolayın

Günümüzün hayat standartları sonucu ne yazık ki D vitaminini yeterince depolayamıyoruz. Klasik D veya D2 vitamininin yanında özellikle D3 vitamini cilt dengesini ve sağlığını korumak için en önemli desteklerden. Yaş aldıkça üretimi azalan bu cilt dostu vitamin için bakım ve beslenme rutininizi revize edin.

3. Lenfatik Drenaj Masajı Uygulayın

Lenfatik drenaj, göz altı morluklarından cansız cilt görünümüne problemlere sebep olan ödemin vücuttan atılması için oldukça etkili bir yöntem. Sadece birkaç dakika süren bu masajı cilt bakım kremlerinizle birlikte uygulayarak bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Lenfatik masajın birkaç hızlı hareketi şöyle:

Parmaklarınızı alnınızın ortasından kulak önüne kadar yay şeklinde 3 kez nazikçe hareket ettirin, daha sonra çene kemiği ve boynunuza devam edin. Göz çevresi için de aynı yay hareketini içten dışa göz kapağınızın katlanma bölgesi ve göz altı çukurlarınıza uygulayın.

4. Anti-Aging Yastık Edinin

Cilt bakımı ve yaşlanmaya karşı savaş sadece birkaç adımlı rutininiz de değil günün her saati devam ediyor. Uyku esnasında yatış pozisyonunuz ve yastığınız cilt ve saç sağlığınız için oldukça önemli. Ciltte daha az kırışık oluşması, cilt dokusunun bozulmaması ve saçların yıpranmaması için ipek bir yastık kılıfı ya da özel olarak tasarlanmış anti-aging yastıklardan edinin.

5. Daha Bitki Odaklı Beslenin

Hayvansal proteinler vücutta daha çok inflamasyona ve dolayısıyla erken yaşlanmaya sebep olur. Hayvansal proteinler yerine diyetinize sebze ve meyve ekleyerek daha alkali bir beslenme modeli deneyin. Bu diyet şekli vücudun toksinlerden daha kolay temizlenerek daha dengeli çalışmasını ve daha parlak, sağlıklı bir cilt görünümünü destekler

Tok Tutan 3 Salata Tarifi

Fotoğraflarda En Güzel Siz Olun! Fotojenik Makyaj İçin 10 İpucu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu