Kişisel Bakım

Hangi Cilt Tipine Sahipsiniz?

Mükemmel bir cilde sahip olmanın sırrı ilk olarak cilt tipinizi bilmekten geçiyor. Cilt tipini bilmemek uyguladığınız bakımı hiçbir şekilde etkili kılmayacaktır. Bunun için bakım yaparken ilk iş cilt tipini öğrenmek. Peki cilt tipi nasıl öğrenilir? gelin hep birlikte öğrenelim.

Kuru Cilt

Kuru cilt tipinde cilt ihtiyacı olan yağı yeterli miktarda üretemediği için kuru ve gergin olur. Cilt hep hassastır. Mat ve cansız bir cilt tipine sahip olurlar. Yıkandıktan sonra ciltte daha fazla gerilme olur. Yanaklarda sivilceler çıkabilir. Kuru cilt tipinin en büyük özelliği ise bu cilde sahip olan insanların ciltlerinde sarkma olmaz.

Kuru Cilt İçin Öneriler

Kuru cilde sahip olanların ciltleri kış aylarında daha fazla kuruyacağı için ciltlerine daha fazla özen göstermeleri gerekir. Yüzünüzü alkol bulunmayan temizleyicilerle temizleyin. Nemlendirici özelliğe sahip olan bakım maskeleri, kremler ve dudak koruyucuları kullanabilirsiniz. Fondöten seçiminizi ise krem fondötenlerden yana kullanmalısınız. PH seviyesi yüksek ürünlerden uzak dururken, hyaluronik asit içeren gliserinli ürünler kullanmanızda yarar vardır.

Yağlı Cilt

Yağlı cilt tipindeki insanlar sürekli parlayan bir cilde sahiptirler. Genelde alın, burun ve çene bölgesi parlak olur. Bunun nedeni ise hormonlara bağlı olarak fazla sebum üretilmesidir. Yağlı ciltler kalın derili ve iri gözenekli ciltlerdir. Gözeneklerde biriken yağlardan dolayı sivilce oluşumu çok olur.

Yağlı Cilt İçin Öneriler

Yağlı ciltlerin salisilik asit içeren temizleyicilerle ciltlerini temizlemeleri gerekir. Bu işlem fazla yağın ciltten atılımı ve gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır. Ardından yine salisilik asit içeren bir losyon kullanabilirsiniz. Cildinize 15 koruma faktörlü nemlendirici kremler uygulayabilirsiniz. Haftada bir yağlı ciltler için hazırlanan maskelerden kullanabilirsiniz. Yağlı cilt tipinin en büyük özelliği ise bu cilde sahip olanların ciltleri geç kırışır.

Karma Cilt

Karma ciltlerde T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çene yağlı olurken yanak bölgesi ve göz çevresi çok kuru olur. Ne yağlı ne tam kuru bir cilt tipi olduğundan bakımı zordur.

Karma Cilt İçin Öneriler

T bölgenize doğru temizleyicilerle bakım yapın. Karma ciltlere uygun olan nemlendiriciler kullanın. Makyaj yaparken sıvı fondöten kullanılması gözeneklerin tıkanmasını engellediği için önerilir. Geceleri salisilik asit içeren ürünlerle cildinizi temizlemenizde yarar var.

Cilt Tipine Göre Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Elveda Kırışıklıklar!! Cilt Kırışıklıklarına Karşı 3 Yağ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu