Yaşam

Kitap Okumak İçin 8 Sebep

Saymakla bitmeyecek olan okumanın faydalarını sizler için 8 madde de toparlamaya çalıştık. İşte Kitap Okumak İçin 8 Sebep…

Düzenli okuma alışkanlığına sahip olmayan biriyseniz, okumanın birçok faydasından mahrum kalıyorsunuz demektir. Daha güçlü bir hafıza ve daha mutlu bir hayat için kitap okumak en büyük etkendir. Sizi okumaya teşvik edeceğini umduğumuz kitap okumanız için 8 sebep.

Kitap Okumak İçin 8 Sebep

1. Hafıza sorunlarına iyi geldiği hafızayı geliştirdiği için

Okumak size düşünmek için daha fazla zaman tanır; size anlayış için benzersiz bir duraklama düğmesi verir.

2. Stres seviyesini düşürdüğü için

Yapılan bir araştırmalar, okumanın stresi azalttığını gösterdi. Araştırmadaki denekler kalp atış hızlarını yavaşlatmak ve kaslarındaki gerginliği azaltmak için yalnızca altı dakika boyunca kitap okudular ve okumanın ardından streslerinin azaldığı saptandı.

3. Kendinizi keşfetmenizi sağladığı için

Kitaplar sayesinde birçok bakış açısını ve yaşamadığınız deneyimleri elde etme fırsatı bulabilir aynı zamanda zekanızı, hayal gücünüzü ve bilincinizi arttırır.

4. Empati duygularını güçlendirdiği için

Kitap okumak, hafızanızı geliştirdiği ve daha farklı açılarla düşünmenizi sağladığı için otomatik olarak empati duygunuzu da geliştirmektedir. Bu da insanlarla iletişimde size birçok fayda sağlamaktadır.

5. Hayal gücünü güçlendirdiği için

İnsanlar yalnızca hayal edebildiği kadardır! Kitaplarda anlatılan dünya görüşleri, diğer insanların görüş ve düşünceleri mümkün olanı anlamanıza yardımcı olacaktır.

6. Kolay iletişim kurmanı sağladığı için

Sizi konuşkan birine çevirmese de kelime haznenizi zenginleştirir ve kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlar.

7. Yalnızlık hissini azalttığı için

Yalnızlıkta dost ve arkadaş yokluğunun yerini ancak kitaplar tutmaktadır. Kitaplar sizler için en iyi arkadaştır. Eğer yalnız kalmayı da seven biriyseniz bu sizin için daha büyük bir avantajdır.

8. Huzurlu ve keyifli olmanı sağladığı için

Okumak yeteneklerimizi geliştirirken aynı zamanda bizlere keyif ve huzur verir. Kitap okurken içene daldığınız dünya sizi adeta seyahate çıkmış ya da yeni bir arkadaş ile tanışmanın verdiği huzur sevinci yaşatır.

“Yalnızlık” Yaratıcılığı Geliştiriyor

Herkesin Yaşadığı Ama Adını Bilmediği 8 Duygu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu