Ordan BurdanYaşam

Herkesin Yaşadığı Ama Adını Bilmediği 8 Duygu

Herkesin hayatında mutlaka birkaç kez yaşadığı ama tanımlayamadığı bir duygu vardır. İşte o herkesin tanıdığı ama adını bilmediği 8 duygu.

Zaman zaman hayatımızda garip duygulara kapılabiliyoruz. Ama bilmelisiniz bu garip duyguları herkes mutlaka hayatında birkaç kez yaşamıştır. Herkesin hayatında mutlaka birkaç kez yaşadığı ama tanımlayamadığı duyguları sizin için araştırdık. İşte o herkesin yaşadığı ama adını bilmediği 8 duygu.

Herkesin Yaşadığı Ama Adını Bilmediği 8 Duygu

1. Zenosyne

Günler ne çabuk geçiyor… Daha dün Pazartesiydi sanki nasıl hemen hafta sonu geldi? bu duyguya giripte bu cümleleri kurmayan kişi yoktur. Eğer sizlerde bu duyguyu sıkça yaşıyorsanız, sizde Zenosyne duygusuna kapıldınız demektir. Zenosyne, zamanın her geçen gün daha da hızlandığını hissetme durumudur.

2. Monachopsis

Monachopsis, bir yere ait olamama duygusu. Genel olarak insanların yaşadığı bazı psikolojik problemlerden sonra ortaya çıkan bir duygudur. Son yıllarda ise sıkça görülmeye başlanmıştır.

3. Ruckkehrunruhe

Onca eğlence ve rahatlamadan sonra kim gerçek hayata dönmek ister ki? Eğer sizde böyle düşünüyor ve her seferinde böyle hissediyorsanız; sizde Ruckkehrunruhe duygusuna kapılıyorsunuz demektir. Ruckkehrunruhe, tatilden dönerken yaşanılan geri dönüş huzursuzluğu duygusudur.

4. Catoptric Rristesse

İnsanların hakkımızda ne düşündüğünü bilmemenin verdiği hüzün duygusudur. Genele olarak özgüven problemi yaşayan insanlarda görülen bir durumdur. Bu kişiler sürekli olarak başkalarının onun hakkında neler düşündüğünü merak eder ve öğrenemedikleri için bu duruma canları sıkılır.

5. Liberosis

Zamanlar her şeyin ilk etkisini kaybetmesinin nedendir bilinmez. Ancak ilklerin verdiği heyecanı ve sevinci zamanla kaybederiz. Zaman geçtikçe bazı şeylerin önemini kaybetme duygusuna ise Liberosis denmektedir.

6. Chrysalism

Yağmurlu bir havada, evde olmanın verdiği haz duygusudur.

7. Exulansis

Sizi heyecanlandıran, üzen ya da mutlu eden bir olay yaşadıktan sonra bu durumu paylaştığınız kişiler, sizinle aynı duyguya kapılmazlarsa tepkiniz ne olurdu? Exulansis; Bizi heyecanlandıran ve üzen bir olayı, başka kişiye anlatırken aynı tepkiyi göremeyince anlatma hevesinin kaçma duygusudur.

8. Sonder

Sonder, kalabalık bir ortamda ya da bir penceren dışarı seyrederken aniden gelen başka hayatları merak etmedir. Bir anlığına etrafa bakınıp; ‘orada benim kadar karmaşık hayatlar var’ farkındalığına varma duygusu.

Duygularını Anlatan 12 Kelime İçin Tıklayınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu