Yaşam

Duygularınızı Anlatan 12 Kelime

Zaman zaman hayatımızda garip duygulara kapılabiliyoruz. Anide gelen ama adını bilmediğimiz bir takım hisler yaşıyoruz. Anlamlandıramadığınız duygularınızı anlatan 12 kelimeyi sizin için derledik.

Duygularınızı Anlatan 12 Kelime

1. Yoisho

Japonca bir kelime olan Yoisha; Yorucu ve stresli geçen bir günün sonunda gelen rahatlama hissi anlamına gelmektedir.

2. Manabamate

Rapa Nui diline ait olan manabamate kelimesi; Aşık olunca yaşanan iştahsızlık ve uykusuzluk, yemeden içmeden kesilme hali anlamlarına gelmektedir.

3. Hridayeş

Hintçe bir kelime olan hridayeş; Hayatın boyunca ayrılamayacağın, yanında huzur bulduğun ve her şeyden çok sevdiğin kişi, can parçan anlamlarına gelmektedir.

4. Natsukashii

Japonca bir kelime olan natsukashii; Geçmişte çok mutlu hissedilen bir anı, herhangi bir eşya görünce ya da eski bir şarkı duyunca hatırlama hissi anlamına gelir.

5. Vagyuddhu

Yine Hintçe bir kelime olan vagyuddhu; Karşımızdaki kişiyle kavga etmek yerine onu kelimelerle dövmek, sözlerle alt etmek anlamına gelmektedir.

6. Anagapesis

Yunan bir kelime olan anagapesis; Bir zamanlar sevdiğimiz birini artık sevmemek, ona olan duygularımızı kaybetmek anlamına gelmektedir.

7. Ruhe

Almanca bir kelime olan ruhe; Etraftaki hiçbir şeyin bizi rahatsız etmediği sessizlik ve huzur anlamına gelir.

8. Tieow

Tayca bir kelime olan tieow; Dertsiz, tasasız ve hiçbir şeyi umursamadan dışarı çıkıp dolaşmak anlamına gelmektedir.

9. Peiskos

Norveçce bir kelime olan peiskos; Ateşin başında oturup o sıcacık anın tadını çıkarırken hissedilen memnuniyet ve huzurdur.

10. Frenweh

Yine Almanca bir kelime olan frenweh; Uzağı özlemek ve uzaklara gitmek istemek, daha önce gidilmemiş yerlere hasret duymak anlamlarına gelmektedir.

11. Querencia

İspanyolca bir kelime olan querencia; İnsanın evi gibi gördüğü, kendini güvende hissettiği yer anlamına gelir.

12. Onsra

Bodo diline ait olan onsra kelimesi; Yaşadığınız aşkın uzun sürmeyeceğini, kısa süre sonra sevginizin biteceğini hissetme anlamına gelmektedir.

Herkesin Yaşadığı Ama Adını Bilmediği 8 Duygu

“Yalnızlık” Yaratıcılığı Geliştiriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu