Kişisel BakımOrdan BurdanSağlık

Hindistan Cevizi Yağının Mucizeleri

İbrahim Saraçoğlu'ndan faydaları saymakla bitmeyecek olan Hindistan Cevizi Yağı kullanım tavsiyeleri.

Hindistan cevizi, palmiyegiller familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi yağı ise Hindistan cevizi avucunda hasat edilen olgun çekirdekten elde edilir. Çeşitli uygulamalara sahiptir. Yemeklerde de kullanılır. Profesör İbrahim Saraçoğlu, Hindistan cevizi yağını anlatırken faydaları saymakla bitmez bir yağ olduğunu ölçülü kullanılırsa dertlere deva olduğunu söyler.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

  • Hindistan cevizi yağı saçlar için doğal besleyicidir. Hindistan cevizi yağı ile saçlara düzenli masaj yapıldığında ya da duştan sonra şekillendirici olarak kullanıldığında saçların uzun ve güçlü olmasına katkı sağlar.
  • Tüm cilt tiplerini için etkili bir nemlendirici olarak kullanılabilir ve kış boyunca kuruyan cilt oluşumuna faydalıdır. Kırışıklığı önler.
  • Hindistan cevizi yağı tüketmek sindirime yardımcı olur. Mide rahatsızlıklarını engeller. Günde 1 çay kaşığı sabah kahvaltısından önce kullanımı uygundur.
  • Yeni yeni başlayan cilt lekeleri için de kullanımı uygundur.
  • Bunlardan başka istediğiniz yemeklerde salatalarda kullanabilirsiniz. Salatalarınıza ve yemeklere oldukça lezzet ve aroma katacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu