Yaşam

Dünyanın En İlginç Mimarileri

Dünyanın bir çok yerinden hayret edeceğiniz ilginç mimari eserleri sizler için hazırladık. Dünyanın En İlginç Mimarileri…

Kansas Halk Kütüphanesi (Missouri, ABD)

Kansas Halk Kütüphanesi (Missouri, ABD)
Kansas Halk Kütüphanesinin bir görüntüsü

1873 yılında kurulan Kansas Halk Kütüphanesi gelişen teknolojiyle birlikte insanların kütüphanelerden uzaklaşmasını engellemek amaçlı 2004 yılında Kansas Halk kütüphanesinin binasını değiştirerek insanların ilgisini çekecek yeni bir mimari çalışma yapmıştır.

Dans Eden Ev (Çek Cumhuriyeti)

Dans eden ev

Dans Eden Bina, Vlado Milunić ve Frank Gehry isimli iki mimara Prag şehrinde inşa ettirilen bir yapıdır. Sarhoş ev olarak da adlandırılan bu binanın yapımı 4 yıl sürmüş ve 1996 yılında tamamlanmıştır. Dans Eden Bina kültür merkezi olarak kullanılmaktadır.

Nord LB Binası (Hannover, Almanya)

Nord LB Binası (Hannover, Almanya)
Nord LB Binasından bir fotoğraf

Nord LB Binası, Almanya’nın en büyük bankalarından biridir. 1997 yılında başlanan bina inşaatı 2002 yılında tamamlanmıştır. 70 metre yüksekliğinde olan binanın 40.000 bin metre kare kullanım alana mevcuttur. Nord LB Binası içerisinde yaşam alanları, kafeler ve restoran gibi imkanlarının yanında çevre dostu olan bir binadır.

Longaberger Binası (Ohio, ABD)

Longaberger Binası (Ohio, ABD)
Longaberger Binasından bir fotoğraf

1997 yılında yapılan Longaberger Binası piknik sepeti üretimi yapan bir bina olarak inşa edilmiştir. 7 kattan oluşan bu dev bina 2016 yılında satışa çıkarılmıştır.

Wonderworks (Pigeon Forge, ABD)

Wonderworks (Pigeon Forge, ABD)
Wonderworks binasından bir fotoğraf

Pigeon Forge’de bulunan bu ilginç yapı sihirbazlık gösterilerinin bilet satış yeri ve sihirbazlık malzemelerinin sergi alanı olarak kullanılıyor. turistlerin ilgisini çeken bu yapıya giriş ise ücretsiz. Binanın içerisi de dışı gibi tepe taklak olmuş durumda sergileniyor.

Okinawa Ağaç Restoranı (Okinawa, Japonya)

Okinawa Ağaç Restoranı (Okinawa, Japonya)
Okinawa Ağaç Restoranından bir fotoğraf

Japonya’nın Okinawa adasında bulunan Okinawa Ağaç Restoranı 6 metre yükseklikte Gajamaru ağacı görüntüsü verilmiş beton yığınının üzerine inşa edilmiştir. Restorana ağacın gövdesinin içinde bulunan bir asansör yardımıyla çıkılmaktadır.

Deniz Kabuğu Ev (Mexico City)

Deniz Kabuğu Ev (Mexico City)
Deniz Kabuğu Evden bir fotoğraf

Deniz Kabuğu Evi, Mexico City’de bulunan en ilginç yapılardan biridir. Meksikalı bir mimar olan Javier Senosiain tarafından 2007 yılında tasarlanarak yapılmıştır.

Çarpık Ev – Krzywy Domek (Sopot, Polonya)

Çarpık Ev - Krzywy Domek (Sopot, Polonya)
Çarpık Evden bir fotoğraf

Çarpık ev, Polonya’nın Sopot şehrinde 2004 yılında inşa edilen bir yapıdır. Bu bina Rezydent adlı bir alışveriş merkezinin bir parçası olarak hizmet vermektedir.

Ayakkabı Ev (Pensilvanya, ABD)

Ayakkabı Ev (Pensilvanya, ABD)
Ayakkabı Evden bir fotoğraf

1948 yılında ayakkabı büyücüsü olarak bilinen Mahlon M. Haines tarafından yaptırılmıştır. Haines o dönemlerde bu bina ile kendi reklamını yapmıştır. Artık ayakkabı ev müze olarak hizmet vermektedir.

 

Ülkelerin İlginç Kahve Kültürleri

Su Tasarrufu Yapmanın 6 Yolu

Her Kadının Okuması Gereken Kitaplar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu