Yaşam

Ülkelerin İlginç Kahve Kültürleri

Touba Kahvesi – Senegal

Touba kahvesi Senagal’e özgü bir bitkinin tohumları ve karanfil ile hazırlanan bir kahve çeşididir.

Çaylı Kahve – Hong Kong

Hong Kong’da yapılan çaylı kahve oldukça ilginç bir kahve çeşidi. Siyah çay, biber, süt ve kahvenin birleşimiyle oluşturulan bu kahve oldukça değişik bir tada sahip.

Baharatlı Kahve – Fas

Susam, karabiber ve Hindistan cevizi gibi baharatların kahve çekirdeği ile karıştırılıp öğütülmesiyle yapılan bir kahve çeşididir. Fas’ın baharatlı kahvesi baskın tadıyla en ilginç kahvelerden birisidir.

Romano (Limonlu Espresso) – İtalya

Kahve İtalya’da çokça tüketilen bir içecektir. İtalyanların en değişik kahvesi ise espressonun içine özellikle kış aylarında limon dilimi atarak içmeleridir.

Laponya Kahvesi – Finlandiya

Finlandiya’ya özgü bir kahve çeşidi olan peynirli kahve. Yöresel peynir kahve fincanının içine küp küp dökülüp üzerine kahve koyulmasıyla elde edilir. Son olarak da içindeki peynirler kahve bittikten sonra yenir.

Ca Phe Da (Yumurtalı Kahve) – Vietnam

Vietnam’da oldukça ünlü olan bu yumurtalı kahve kahvaltının yanında içilen bir içecektir. Yumurtalı kahve yumurta sarısı, süt ve şekerle karıştırılarak yapılan bir kahve çeşididir. Buzlu olarak da servis edilen çeşidi vardır.

Buna – Etiyopya

Kahvenin anavatanı olan Etiyopya’dan Buna kahvesi. Bu kahve çay gibi ibikli bir kapta kömür ateşince bolca pişirilen ve çay gibi bir kaç bardak içilen bir kahve çeşididir.

Dondurmalı ve Çikolatalı Soğuk Kahve Tarifi

Kahve İçin Hafızanız Güçlensin

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu