Yaşam

Su Tasarrufu Yapmanın 6 Yolu

Herkesin mutlaka dikkat etmesi gereken konulardan biri su tasarrufudur. Yağışlar ve barajlardaki su miktarı azaldıkça su tüketimi artmaya devam etmektedir. Bu nedenle susuzluk sorunu görmezden gelemeyeceğimiz bir konu haline gelmiştir.

Bizlerinde kendi su tüketimimizi azaltmak için alabileceğimiz önlemler vardır. ‘Bizim yaptığımız küçük kısıtlamalarla ne olur’ demeyin! Kivi Tadında ekibi olarak sizler için su tasarrufu yapmanın yollarını araştırdık. İşte su tasarrufu yapmanın 6 yolu… Peki sizler su tasarrufu için hangi yöntemleri yapıyorsunuz?

Su Tasarrufu Yapmanın 6 Yolu

1. Dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken, ellerinizi yıkarken, bulaşık yıkarken musluğu sürek açık tutmayın. Yalnızca durulama sırasında suyu açın.

2. Suyun sıcağa dönmesini beklerken duş, musluk veya vanadan gelen soğuk suyu kovaya doldurun. Bu suyu çiçekleri sulamak için ya da tuvalet için kullanabilirsiniz.

3. Bulaşıklarınızı sudan geçirmek yerine peçete, bıçak ya da bulaşık fırçaları kullanın.

4. Banyo yapmak yerine duş almayı tercih edin. Banyo sırasında zaman 100 litre su kullanılırken, duş almanız bu miktarın üçte birini kullanmanız anlamına gelir.

5. Çift sifonlu bir tuvalet kullanın. gerekmedikçe sifonun büyük kısmını kullanmayın. Musluklarınıza su tasarrafu aparatı takın.

6. Ne kadar su kullandığınızı görmek için su sayacını kontrol edin. Kullandığınız su miktarını farkında olarak tüketim yaparsanız, bu konuda daha bilinçli davranırsınız. Böylelikle farkında olmadığınız su kaçaklarını tespit etmiş olursunuz.

Sizce Dünyayı En Çok Hangi Ülkeler Kirletiyor?

Japon Temizlik Sanatı “Oosouji”

Hayata Karşı Duruşunu Ağaçlardan Öğren!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu