Yaşam

Her Kadının Okuması Gereken Kitaplar

Balzac‘dan Tolstoy‘a Sabahattin Ali’den Virginia Woolf‘a kadar her kadının hayatında en az bir kez okuması gereken kitaplardan 10 tanesini sizler için derledik. Her Kadının Okuması Gereken Kitaplar…

Honoré de Balzac – Vadideki Zambak

Honoré de Balzac - Vadideki Zambak

Fransız yazar Honoré de Balzac tarafından yazılan Vadideki Zambak, 1835 yılında yayımlanan yazarın en bilinen romanlarındandır. 1941 yılında Türkçeye çevrilen Vadideki Zambak kocasıyla mutlu olmayan bir kadının kendisinden daha genç bir adama olan imkansız aşkını anlatır.

Lev Nikolayeviç Tolstoy – Anna Karenina 

Anna Karenina - Tolstoy

Anna Karanina, Rus yazar Lev Tolstoy tarafından yazılıp 1877 yılında yayımlanan kitapta sadakat, tutku, kıskançlık gibi temalar işlenirken, toplumun üst sınıf insanlarında yaşanan yasak aşk macerasını konu almıştır.

Jane Austen – Aşk ve Gurur

Jane Austen - Aşk ve Gurur

Aşk Ve Gurur, İngiliz roman yazarı Jane Austen’ın ikinci romanıdır. 1813 yılında yayımlanmıştır. Romanın ismi İş Bankası Yayınlarında Gurur ve Önyargı, Can Yayınlarında ise Aşk Ve Gurur olarak çeviri yapılmıştır. Aşk ve Gurur romanı biri gururlu diğeri önyargılı olan iki insanın nefretle başlayan ilişkilerinin aşka dönüşmesini anlatıyor.

Gabriel Garcia Marquez – Kolera Günlerinde Aşk

Gabriel Garcia Marquez - Kolera Günlerinde Aşk

Kolombiyalı Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez‘in Kolera Günlerinde Aşk romanında üç kişi etrafında gelişen karşılıksız bir aşkı ve acı çekmenin yüceliğini anlatır.

Gustave Flaubert – Madame Bovary

Gustave Flaubert - Madame Bovary

Fransız yazar Gustave Flaubert‘ın 1857 yılında yayımlanan romanı Madam Bovary, orijinal ismiyle “Taşra Hayatı” yazarın ilk romanıdır. Roman Madam Bovary’nin sıradan ve sıkıcı olan hayatından kurtulmak için sınırlarını zorlamasını anlatır.

Emily Brontë – Uğultulu Tepeler

“Uğultulu Tepeler” | Emily Brontë – Oku

Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna

Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Sabahattin Ali’nin 1943 yılında yayımladığı Kürk Mantolu Madonna sıra dışı bir aşk hikayesini konu edinir. Kürk Mantolu Madonna, Büyük Hikaye başlığı ile 48 bölüm olarak Hakikat gazetesinde yayımlanmıştır.

Anne Frank – Anne Frank’ın Hatıra Defteri

Anne Frank - Anne Frank'ın Hatıra Defteri

Anne Frank’ın Hatıra Defteri, Nazi işgali sırasında ailesiyle birlikte saklanan Anne Frank’ın o günlerde yazdığı yazılarından oluşur. Kitap 1947 yılında babası tarafından yayınlatılmıştır.

Virginia Woolf – Kendine Ait Bir Oda

Virginia Woolf - Kendine Ait Bir Oda

Virginia Woolf’un Eylül 1929 yılında yayımlanan Kendine Ait Bir Oda kitabı kadın ve edebiyat hakkında yazdığı bir romandır.

Clarissa Pinkola Estes – Kurtlarla Koşan Kadınlar

Clarissa Pinkola Estes - Kurtlarla Koşan Kadınlar

Amerikalı yazar Clarissa Pinkola Estes‘ın 1989 yılında yayımlanan Kurtlarla Koşan Kadınlar romanında kadınları kurtlara benzeterek içlerindeki sınırsız gücü ve içlerindeki sesi keşfetmelerini anlatır.

 

Tablolara Konu Olmuş Kadınlar

Alfa Kadınların 6 Ortak Özelliği

Tarihi Değiştiren Kadınlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu