Yaşam

Toksik İnsan Tipleri Nelerdir?

Herkesin çevresinde bulunan toksik insan tipleri vardır. Sizi yoran, üzen, desteklemeyen zor insanlar ile başa çıkmaya çalışmak ise hiç kolay değildir. Aksine oldukça yıpratıcı olan bu konuyla başa çıkabilmek için bu tarz insanları iyi tanımalısınız. Bu tip insanlardan kaçmak kolay olmasa da, birlikte geçirilen vakti kısıtlamada oldukça fayda vardır. Toksik insanlar, her zaman yaşam kalitenizi düşürmek için vardırlar. Peki toksik insanlar kimlerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim…

Toksik İnsan Tipleri Nelerdir?

1. Kıskanç

Son derece toksik olan ilk insan tipi kıskançtır. Bu tarz insanlar çevrelerinde mutlu insan görmek istemez çünkü onlar bu durumdan mutsuz olurlar. Genel olarak yargılayarak, eleştirerek ya da dedikodu yaparak kıskançlıklarını belli ederler. Onlara göre herkes beceriksiz v yetersizdir. Yani birisi sizinle, başka biri hakkında içerisinde kıskançlık barından bir şeyler konuşmaya başladıysa dikkat edin! Bu kişi toksik olabilir.

2. Mutsuz ve Her Zaman Mutsuz

Duygular bulaşıcıdır ve bu yüzden olumsuz insanlarla birlikte olmak sizin de modunuzu düşürür. Bu tarz toksik insanlar, her anlarını kötü duygularla geçirmekten zevk alırlar. Yersiz eleştiriler, memnuniyetsizlik, mutsuzluk hali onların karakteri haline gelmiştir. Bu insanlar hiçbir zaman gerçekçi değillerdir ve her zaman karamsarlardır.

3. Her Zaman Mağlup

‘Loser’lar, öncelikler olmayan, başarısızlarından çıkarım yapmayan, dağınık insanlar. Her ne kadar iyi kalpli olsalar da, onlara doğruyu göstermeye çalışmak enerjinizi tüketir.

4. Drama Kraliçesi

Dramı mıknatıs gibi kendine çekmeyi başaran drama kraliçeleri. Onların hayatlarında mutlaka heo bir sorun ya da ters giden bir olay vardır. Onlar her zaman empati, sempati ve destek bekleyen kişilerdir ancak asla tavsiye istemezler ve almazlar. Bu tarz insanlar onlara sunulan bir çözüm önerisine yanaşmazlar ve yanlış giden olayları düzeltmeye çalışmazlar. Onların tek bildiği şey şikayet etmektir.

5. Yargıç

Doğru bir eleştiri yanlış giden şeyleri düzeltmeye yardımcı olabilir yani biraz eleştiride herhangi bir sakınca yoktur. İyi bir arkadaş ise her zaman sizi destekleyendir. Hatalar arkadaşlara iletilmelidir ancak bu süreklilik ortaya koyuyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir. Sizi sürekli yargılayan, her hareketinizi eleştiren, yaptığınız şeylerde durmadan hata bulan yani sizi pek de beğenmeyen insanlar uzak durulması gereken insanlardandır.

6. Bencil ve Narsist

Bir narsist ile sohbet etmek bile çok zordur. Onlar sizin konuşmanıza asla müsaade etmezler, hep kendilerini anlatma isterler. Çünkü onlar bu durumdan zevk alırlar. Kalabalıklar arasında bir yıldız gibi gezmekten mutluluk duyarlar. Ancak yetişkinler arasında işler öyle ilerlemediğinden birileri onlara bu durumun gerçek olmadığını söylemeli. Olgunlaşmamış bu insan tiplerinden mutlaka uzak durun.

Yalan Söyleyen Kişiler Nasıl Anlaşılır?

Su Tasarrufu Yapmanın 6 Yolu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu