Yaşam

Yalan Söyleyen Kişiler Nasıl Anlaşılır?

Şüphesizdir ki herkes yalandan nefret eder, ama buna rağmen renklendirilmiş olarak pembe, siyah, beyaz, birçok şekilde yalan söyleyen kişiler vardır. Peki bu yalancı insanlara kanmamak için ne yapmalıyız, yalan söyleyen kişiler nasıl anlaşılır? Sizler için araştırdık.

Yalan Söyleyen Kişiler Nasıl Anlaşılır?

1. Yalan söyleyen kişiler, zihinlerinde söyleyecekleri şeyin provasını yaptıkları için daha uzun süre düşünür ve daha çok duraksarlar.

2. Söyleyecekleri yalana odaklanan insanlar sohbet esnasında sahte mimikler oluştururlar. Örneğin;

Gülümsediği zaman gözlerinin yanında kırışıklık çıkıyorsa o gülümseme yüksel ihtimalle sahtedir. Konuşurken dudaklarını aşağı doğru istemsizce büküyorsa, bu söylediğine kendisinin bile inanmadığını gösterir.

3. Karşınızdakinden olayı bir de tersinden anlatmasını isteyin. Hikayesini ezberden söyleyen yalancı, geriye doğru ezberlemeyi hiçbir zaman düşünmez.

4.  iyi bir yalancı, iyi bir hafızaya sahip olmalıdır. Kötü yalancılar beden hareketlerini ve ses tonlarını kontrol edemezler ve bu kanallardan yalan söyledikleri anlaşılır.

Yalan söyleye kişiler nasıl anlaşılır

5. Sinir sisteminin en hassas uçları burun uçlarında olduğundan, beynin verdiği uyumsuzluk burunda karıncalanmaya, kaşınmaya ve kızarmaya neden olur. Gerçek kaşıntıdan farklı olarak yalancıların burnu hafifçe kaşınır.

6. Yalan söylemek genel uyarılmışlık hali oluşturduğundan, gözbebeğinde büyüme, daha sık göz kırpma, boğazda kuruma ve yutkunma görülür.

7. Sağ elini kullanan biri gerçek olayları, anıları ve duygularını paylaşırken sol üste doğru, yalan söylüyorsa sağ üste doğru yani yaratıcı yönüne doğru bakar. Ancak profesyonel yalancılar direkt gözlerinizin içine bakar.

8. Yalancılar bunun içten içe yanlış olduğunu bildiklerinden ellerini istemsizce ağız bölgesine götürü. Hatta dudaklara dokunmak bile bir ipucudur.

9. Gereğinden fazla detay veren, hikayesini destekleyecek ayrıntılar sunanlar da yalan söylüyor olma ihtimali çok yüksektir.

10. Biri size yalan söylerken savunma mekanizması işler ve kaçış rotası belirlercesine sizden geride durur.

11. Yalan söylerken beden ve sözler bazen tutarsızlaşır. Örneğin; biri ‘evet’ derken başını ‘hayır’ anlamında sallarsa yalan söylüyor demektir.

Bir Kadının Erkekte Aradığı Özellikler Nelerdir?

Sosyal Medyanın En Çok Konuşulan Erkek Oyuncuları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu