Kişisel Bakım

Cilde İyi Gelen 4 Asit

Cildin daha sağlıklı ve genç gözükmesine yarayan cildin bir çok sorununu gideren asit çeşitlerini sizler için hazırladık.

Cilt için kullanılan ve cilde iyi gelen 4 asit türünü sizler için derledik. Son yıllarda özellikle cilt ürünlerinin içinde yer alan bu asitler nelermiş birlikte öğrenelim.

1. Ferulik Asit

Serbest radikaller, zamanla cildin bozulmasına, ince çizgilere, kırışıklıklara yol açabiliyor. Ferulik asit, ise serbest radikallerden cildimizi arındırmaya, güneş ışınlarından gelen UV radyasyonunun etkisini azaltmaya yarayan bir antioksidandır.

Cilt Bakımında Yeni Akım Ferulik Asit! Ferulik Asit Nedir?

2. Hyaluronik Asit

Hyaluronik asit, vücudumuzda doğal olarak bulunan bir asittir. Vücudun kendinin ürettiği, cilt bağ dokusu ve eklemlerde bulunur. Hyaluronik asit, cildin nemli ve esnek olmasını sağlar. Belli bir yaştan sonra vücudun hyaluronik asit üretmesi yavaşlar. Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesi için dışarıdan hyaluronik asit alınabilir.

https://www.kivitadinda.com/2020/12/hyaluronik-asit-nedir-nasil-kullanilir/

3. Salisilik Asit

Cilt bakımında oldukça popüler olan bu asit beta hidroksi asiti olarak bilinmektedir. Gözeneklere nüfuz ederek, tıkanmış görünümü yok etmeye yardımcı olan salisilik asit yağda çözünebilmektedir. Cilt sağlığına oldukça faydalı olan salisilik asit, içeridiği antibakteriyel fonksiyonlarla da önemli bir yere sahiptir.

Salisilik Asit Nedir? Salisilik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

4. Glikolik Asit

Glikolik asit, başka bir adıyla alfa-hidroksi asit olarak bilinen bir AHA formudur. Bitki şekerlerinden türetilmiş olan doğal bir asittir aynı zamanda meyve asidi olarak da adlandırılan glikolik asit, sağlıklı bir cilt elde etmek için kullanabilecek en etkili kimyasal maddelerdendir.

Glikolik Asit Nedir? Cilde Etkileri Nelerdir?

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

 

2 Malzemeli Sivilce Kurutucu Kür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu