Kişisel BakımOrdan Burdan

Glikolik Asit Nedir? Cilde Etkileri Nelerdir?

Çeşitli cilt bakım ürünlerinde kullanılan Glikolik Asit nedir? Bitki şekerlerinden türetilmiş olan glikolik asidin cilde etkileri nelerdir?

Bitki şekerlerinden türetilmiş olan aynı zamanda meyve asidi olarak da adlandırılan glikolik asit birçok cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cilt sağlına pek çok faydası olan glikolik asidin cilt üzerindeki etkileri sizi şaşırtabilir. Cildin üst katmanına etki göstererek çalışan glikolik asit kir, yağ ve ölü hücreleri ciltten temizler ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Glikolik Asit Nedir? Cilde Etkileri Nelerdir?

Tüm cilt tipleri için uygun olan ve aynı zamanda doğal asit olan glikolik asit, cilt bakım ürünlerinin özellikle de peelinglerin vazgeçilmez maddelerindendir. Cilt sağlına pek çok faydası olan bu asiti gelin yakından tanıyalım…

Glikolik Asit Nedir?

Glikolik asit; kimyasal formül C₂H₄O₃, en küçük a-hidroksi asittir. Glikolik asit, başka bir adıyla alfa-hidroksi asit olarak bilinen bir AHA formudur. Bitki şekerlerinden türetilmiş olan doğal bir asittir aynı zamanda meyve asidi olarak da adlandırılan glikolik asit, sağlıklı bir cilt elde etmek için kullanabilecek en etkili kimyasal maddelerdendir.

Cilde Etkileri Nelerdir?

En iyi peeling etikisine sahip olan glikolik asit, aşındırıcı olmayan bir dokuya sahiptir. Cildin üst katmanına etki gösteren glikolik asit, kir, yağ ve ölü hücreleri ciltten temizler. Pek çok faydası olan glikolik asidin cilde etkileri şu şekildedir;

  • Hücreleri yenilediği için ciltte oluşan kırışıklıkları önler
  • Ciltteki kolajen üretimini destekler
  • Sivilce oluşumunu engeller
  • Cildi nemlendirme etkisi vardır
  • Cildi kuruluk veya pul pul dökülmelere karşı korur.
  • Cildin daha parla ve ışıltılı görünmesini sağlar
  • Cilt lekelerini azaltır
  • Gözenek görünümünü yok eder

https://www.kivitadinda.com/2020/12/hyaluronik-asit-nedir-nasil-kullanilir/

Salisilik Asit Nedir? Salisilik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

Yaşlanma Karşıtı Vitaminler Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu