Kişisel BakımOrdan Burdan

Salisilik Asit Nedir? Salisilik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

Bir beta hidroksi asit olan Salisilik Asit, renksiz, kristal yapıda ve organiktir. Bu organik asit genellikle bitkisel hormon olarak kullanılır. Peki salisilik asit nedir? Cilde faydaları nelerdir?

Pek çok cilt bakım ürününde yer alan salisik asit son yıllarda cilt güzelliğine katkısıyla öne çıkıyor. Cilt bakımında bulunmaz bir nimet olan salisilik asit, lekeye eğilimli ciltler için ciddi etkili ve cilt sağlığına oldukça faydalıdır.

Salisilik Asit Nedir? Salisilik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

Salisilik Asit Nedir?

Cilt bakımında oldukça popüler olan bu asit beta hidroksi asiti olarak bilinmektedir. Gözeneklere nüfuz ederek, tıkanmış görünümü yok etmeye yardımcı olan salisik asit yağda çözünebilmektedir. Cilt sağlığına oldukça faydalı olan salisik asit, içeridiği antibakteriyel fonksiyonlarla da önemli bir yere sahiptir.

Salisilik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Yağda ve suda kolayca çözünerek gözeneklere nüfuz eder.
  • Gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
  • Siyah nokta oluşumunu da önler.
  • Peeling özelliği sayesinde ciltteki ölü hücreleri temizler.
  • Cildin yağ dengesini sağlar.
  • Düzenli kullanımda cilt lekelerinin geçmesini sağlar.
  • Sivilcelerin oluşumunu önler ve çıkmış olan sivilcelerin de sönmesine yardımcı olur.
  • Saçlar için de oldukça faydalıdır. Salisilik asit içeren şampuanların kullanımı ile saç derisinde oluşan kepekler önlenmiş olur.

Salisilik Asitin Cilt Lekelerine Faydaları

Birbirine yapışan hücreleri parçalayarak sağlıklı parlak cildi ortaya çıkartan salisilik asit, siyah noktalar, beyaz noktalar ve diğer lekelerden cildi arındırma özelliğine sahiptir. Salisilik asitin çok kuvvetli olmasının nedeni, gözeneklerin derinliklerine nüfuz edebilmesi, cilt yüzeyinin yanı sıra gözenek içlerini de soyabilmesidir.

Salisilik Asit Nelerde Bulunur?

Cilde mucizevi faydaları olan salisilik asit pek çok gıdada doğal olarak bulunur. Peki bu gıdalar hangileridir? Salisilik asit nelerde bulunur?

Sebzeler

  • Enginar, karnabahar, brokoli, yonca, salatalık, mısır, turp, patates, rezene, patlıcan, ıspanak, mantar, biber, konserve ürünler ve turşu gibi gıdalar.

Meyveler:

  • Greyfurt, portakal, kivi, şeftali, karpuz, muz, kayısı, avokado, domates, ananas, erik, üzüm, çilek, böğürtlen, yaban mersini, nar, mango ve limon.

Diğer gıdalar:

  • Fıstık, Antep fıstığı, susam tohumu, yer fıstığı, kabak çekirdeği gibi kuru yemişlerde ve çay, kahve ile meyve ve sebze sularında da bolca bulunmaktadır.

https://www.kivitadinda.com/2020/12/hyaluronik-asit-nedir-nasil-kullanilir/

Cilt Bakımında Yeni Akım Ferulik Asit! Ferulik Asit Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu