Kişisel Bakım

Doğru Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Bugün sizler için Ergül Keskin Conture Make up Studio doğru dudak bakımının 9 püf noktasını anlatıyor...

Pürüzsüz ve yumuşak dudaklar, yüz güzelliğinin önemli bir tamamlayıcısıdır. Dudaklarımızdaki çatlak ve kuru görüntü bu duruma olumsuz etki yapar. Bu nedenle evde doğal ve gayet basit yöntemler uygulayarak hassas dudaklarınıza gereken bakımı yapabilirsiniz.

Doğru Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Dudaklarınızın, vücudunuzda belki de en fazla bakıma ihtiyaç duyan yerlerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Güneş ışınları, soğuk hava, rüzgar ve daha pek çok şeyden dolayı hasar görebilen dudakların sağlığını korumak da doğal olarak büyük önem kazanıyor. Ayrıca dudak bakımı sayesinde çok daha güzel, parlak, yumuşak ve pembe dudaklara sahip olabilmeniz mümkün hale geliyor. Üstelik evde herkesin uygulayabileceği doğal ve gayet basit yöntemler uygulayarak hassas dudaklarınıza gereken bakımı yapabilirsiniz.

Güzelliğiniz söz konusu olduğunda ihtiyaç duyacağınız birçok bakım uygulamasını bulabileceğiniz Ergül Keskin Conture Make up Studio bugün sizin için dudak bakımı nasıl yapılır sorusuna yanıtlıyor. Bu adımları birkaç defa uyguladıktan sonra her birinin günlük hayatınızın bir parçası haline geleceğinden ve dudak bakım rutinine dönüşeceğinden de eminiz.

Dudak Bakımının 9 Etkili Püf Noktası

Dudaklarınızın kusursuz görünmesi için öncelikle sağlıklı olması gerekiyor. Bu da yalnızca makyaj ürünleri veya cerrahi müdahalelerle mümkün olabilecek bir şey değil. Vücudun en hassas noktalarından biri olan dudaklar, günlük bir bakım rutinine ihtiyaç duyuyor. Bu içeriği okuduğunuza göre zaten siz de yüzünüzü ortaya çıkaran dudaklarınızın ekstra bir özeni hak ettiğini düşünüyorsunuz demektir.

Peki dudak bakımı yapmazsanız veya doğru adımları uygulamazsanız ne olur? Dudak yüzeyinin sık sık çatladığına şahit olursunuz, şiddetli bir acı hissedersiniz, hatta dudak cildinde yarılmalar meydana gelir ve kanama yaşayabilirsiniz. Bu gibi olumsuz durumların önüne geçmek için ise tek yapmanız gereken, biraz daha tedbirli olmak. Biz de buradan yola çıkarak güzelliğinize sağlık katmak için dudak bakımının 9 basit ama etkili püf noktasını bir araya getirdik. İşte dudaklarınızın doğal, güzel ve sağlıklı görünmesi için dikkat etmeniz gerekenler…

1. Dudak Peeling’i Yapın

Peeling yapmak, cilt bakımının en önemli adımlarından biri. Cildi ölü hücrelerden arındırmayı, derinlemesine arındırmayı mümkün kılan peeling’in dudak için de gerekli olduğunu söylememizde yarar var. Dudak peeling’i dudak yüzeyini temizlemeyi, ölü hücrelerden kurtulmayı ve enfeksiyondan korunmayı sağlayacaktır. Fakat vücut peeling’i ile dudak peeling’ini karıştırmamak gerekiyor. Dudaklarınız vücudunuzun diğer yerlerinden çok daha hassas bir cilde sahip olduğundan piyasada satılan dudak peeling maskelerini kullanabilir veya evde kendiniz peeling malzemesi hazırlayabilirsiniz.

Kusursuz Dudaklar İçin Dudak Peelingi…

2. Bol Su Tüketin

Yeterli su tüketmemek, dudakların kurumasında rol oynayan başlıca faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü tıpkı cildiniz gibi dudaklarınız da bu şekilde gereken neme kavuşabiliyor. Bu nedenle dudak bakımı söz konusu olduğunda belki ilk akla gelmeyen, fakat ilk öncelik verilmesi gereken yeterli su tüketimine dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ek olarak, ihtiyaç duyduğu neme sahip olmak dudaklarınızın kurumasını önleyeceği gibi daha dolgun görünmesine de önayak olacaktır.

3. Makyajınızı Temizleyin

Birçok kadın dudaklarındaki rujun gün içinde kendiliğinden çıktığını düşünerek dudak yüzeyini temizlemeye gerek duymuyor. Ancak gözle görülmese bile dudak yüzeyinde hala makyajınızın izleri olduğunu söylemeliyiz. Peki bu neye yol açar? Ruj kalıntılarını temizlemediğiniz zaman dudaklarınızı nefes alamaz ve bir süre sonra sağlığını kaybetmeye başlar. Eğer siz bununla baş etmek zorunda kalmak istemiyorsanız, en azından yatağa girmeden önce nemli bir pamuk veya makyaj temizleyici yardımıyla tüm cildinizin iyice temizlendiğinden emin olun.

4. Dudaklarınıza Masaj Yapın

Yanlış okumadınız! Dudaklarınıza masaj yapmak, kan dolaşımının artmasını sağlayan önemli bir dudak bakımı adımıdır. Her gün yaklaşık 5 dakikanızı buna ayırarak siz de dudaklarınızdaki kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Bu anlamda bazı besleyici yağlardan destek almanız çok iyi bir fikir olabilir. Böylece kan dolaşımını artırırken dudaklarınızın yağlar aracılığıyla ihtiyaç duyduğu besinleri almasına da yardımcı olabilirsiniz.

5. Dudak Balzamı Kullanın

Dudakların nemini koruyabilmek için iyi bir balzam kullanmanızı tavsiye ederiz. Hatta dudak balzamını daima yanınızda bulundurarak dudaklarınızı kurumaya meyilli olduğu an balzam ile nemlendirebilirsiniz. Hindistancevizi yağı, shea yağı, badem yağı gibi besleyici yağlarla zenginleştirilen bir dudak balzamı, dudaklarınızın hava koşullarına, kirlenmeye ve kurumaya karşı etkili bir bariyer görevi görecektir.

Hindistan Cevizi Yağının Mucizeleri…

6. Toksinlerden Korunun

Gün içinde birçok ortama giriyor ve ister istemez kirlenmiş hava, duman, is, kimyasallarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu gibi durumlarda yoğun olarak toksik maddelere maruz kaldığınızdan cildiniz gibi dudaklarınız da olumsuz etkileniyor. Zamanla dudakların kötü bir görünüm alması ve renginin solarak veya koyulaşarak sağlıksız hale gelmesi söz konusu olabiliyor.

Dudakların toksinlerden korunması için örnek verdiğimiz ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışabilir ya da bu ortamlarda kaldığınız süreyi kısaltmak için çabalayabilirsiniz. Ayrıca yüksek oranda toksinlere maruz kaldığınız yerlerde bir fularla dudaklarınızı örterek korumaya çalışmak da geçici ama etkili bir fikir olabilir. Öte yandan sigara içmeniz de aynı etkiyi yaratacağından bu kötü alışkanlıktan kurtulmalı ve sigara içilen ortamlarda da bulunmamalısınız.

7. Ruj Sürmeden Önce Hazırlık Yapın

Dudaklarınıza zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz ürünler kullanıyor olsanız bile olası etkileri sıfırlamak için dudaklarınızı makyajdan hemen önce koruyucu bir katman ile kaplayabilirsiniz. Bunun için de dudaklarınıza besleyici bir yağ uygulayabilirsiniz. Ruj sürmeden önce tercih ettiğiniz bir yağı pamuk veya benzeri bir araç yardımıyla adeta bir astar mantığıyla dudaklarınıza sürün. İşte hepsi bu kadar! Artık gün içinde dudaklarınızın kurumasının önüne geçtiğinizden emin olabilir ve gönül rahatlığıyla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

8. E Vitamini Takviyesi Alın

E vitamini, vücuda birçok faydasının yanı sıra dudaklarda kan dolaşımını artırıyor, yeni hücre oluşumunu hızlandırıyor, dudakların daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelmesini sağlıyor. Yani E vitaminini dudak bakımının mükemmel bir tamamlayıcısı olarak görmek hiç de yanlış olmayacaktır. Eğer E vitamini kapsülleri kullanıyorsanız, dudaklarınıza E vitamini takviyesi yapmak için bir kapsülü kesebilir ve içeriği doğrudan dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Ayrıca E vitamini yönünden zengin besinler tüketmeniz de bu anlamda işinizi kolaylaştıracaktır.

E Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir? Hangi Besinlerde Bulunur?

9. Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı bir beslenme düzeni, hiç şüphesiz ki tüm vücut sağlığınız için kritik bir öneme sahip. Ancak beslenme biçiminiz yalnızca vücut fonksiyonlarınızı değil, dudaklarınızın güzelliğini de etkiler. Dolayısıyla güzel görünen, parlak ve canlı dudaklar için mutlaka günlük vitamin, mineral ve enerji ihtiyacınızı karşılayacak sağlıklı gıdalar tüketmeniz gerekiyor. Dudaklarınız, beslenme düzeninizi doğrudan yansıtacağı için bu madde kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Çünkü dudak bakımı süreci, doğru bir beslenme rutini olmaksızın arzuladığınız kadar etkili olmayacaktır.

Cilt Kırışıklıklarına Son Verecek “Korugi Masajı” Nedir?

Zerde Tatlısı Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu