Kişisel BakımOrdan Burdan

Cilt Kırışıklıklarına Son Verecek “Korugi Masajı” Nedir?

Yaş almaya başladıkça cildiniz yer çekimine karşı koyamaz ve sarkmaya başlar. Chiyo Hayashi tarafından ortaya atılan Korugi masajı ise tam olarak bu soruna yönelik geliştirildi.

Yüzünüzü etkili bir şekilde germek ve cilt tonunuzu eşitlemek için sadece ellerinizi kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bahsettiğim tekniğe Korugi deniyor ve gerçekten harikalar yaratıyor. Yaşlandıkça yüzünüzdeki yağ kendiliğinden dağılır ve bazı bölgelerde diğerlerine oranla daha fazla birikir. Ayrıca, yüz kaslarınız zamanla sarkmaya başlar. Bu faktörler, yaşlandığınızda yüzünüzün görünüşünde oluşacak değişikleri belirler. Korugi masajı yüz kaslarınızı sıkılaştırır ve cildinizin altındaki yağı eşit bir şekilde yayar.

Yaşlanmaya başladıkça ciltte bir süre sonra elastikiyetini kaybetmeye başlar ve yaşlanır. Yaş almaya karşı koyamayabiliriz fakat cildimizin yaşlanmasını durdurabiliriz. Cildimizin yaşlanmasını engellemek istiyorsak bunun bir yolu da masaj yapmaktır. Peki nasıl? diyorsanız cevabı çok basit Korugi Masajı ile!

Korugi masajı, Japon bir terapist olan Chiyo Hayashi tarafından icat edildi. Bu masaj sadece cildin üst katmanını değil, aynı zamanda cildin altındaki yağ ve kas dokusu katmanlarını da hedef almaktadır.

Cildi Gençleştiren Korugi Masajı

Kaslar zaman içerisinde zayıflamaya başlamaktadır. Bu zayıflayan kasları masaj hareketleriyle eski haline getirebilirsiniz.

Cilt Sarkmalarına Karşı

Bu masajın temel amacı cilt sarkmalarının önüne geçmektir. Tek faydası bu değildir elbetteki. Ciltte bulunan koyu halkalar ve renk eşitsizliklerinin de önüne korugi masajı sayesinde cildinizin kaybettiği elastikiyeti geri gelecek ve ince kırışıklıklarınız dahil olmak üzere tüm kırışıklıklarınız açılacaktır.

Kan Dolaşımını Hızlandırır

Korugi masajı aynı zamanda kan dolaşımının hızlanmasını da sağlamaktadır. Özellikle gözlerin altında bulunan koyu halkaları tedaviside bu masajın çok büyük fayda sağladığı bilinmektedir.

Cilt Kırışıklıklarına Son Verecek “Korugi Masajı” Nedir?

Korigu, kulak burun boğaz hastalıkları, lenf sistemi rahatsızlıkları, kronik cilt hastalıkları ya da yüzünde yaralar olan kişiler için uygun değildir. Bu yüzdende masajı uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Bu tekniğin Japon ve Koreli ustaları, doğru yapılan Korugi masajının kemik yapınızı bile yeniden şekillendirebileceğini söylüyorlar. İlk olarak, cildinizi çekip ona baskı uygulayarak, yüzünüzdeki şişliği gideren lenfatik sıvının hareket etmesini sağlarsınız. Bu da demek oluyor ki, elveda göz altındaki koyu halkalar ve torbalar!

Korugi Masajı Nasıl Yapılır?

Cildinizin sağlıklı görünmesine ve al al görünen yanaklara sahip olmak için yüzünüze kan gitmesi önemlidir. Ayrıca, Korugi masajı gerekli vitamin ve minerallerin yüzünüze taşınmasına da yardımcı olur. Cildiniz sağlıklı miktarda lenf ve kanla dolarak daha esnek hale gelir. Korugi masajı yüz ovalinin yeniden şekillendirilmesine yardımcı olarak yüz hatlarınızın daha keskin görünmesini sağlar.

Cildiniz yaşlandıkça sarkmaya başlar ve yüz hatlarınız keskinliğini kaybedip donuklaşırlar. Masajı yaptıktan bir gün sonra yüzünüz acımaya başlarsa şaşırmayın. Bu, bir süredir hiç egzersiz yüzü görmemiş kaslarınızın verdiği doğal bir tepkidir.

1. Yanak kaldırma

Dirseklerinizi masaya yerleştirin. Yumruk yap. Elmacık kemiklerinize, parmaklarınız yüzünüze gelecek şekilde yaslanın. Kasların gevşemiş olmalı. 5 saniye bu pozisyonda kalın.

2. Alından Kayış

Kafanı biraz geriye eğ. Yumruk yap. Orta parmak eklemlerinizle alnınızı saç çizgisine bastırın. Ellerini tapınaklara ve kulağınıza saç çizgisi boyunca kaydırırken basmaya devam edin. Ondan sonra, parmaklarınızı boynunuzdan boynunuza doğru yavaşça hareket ettirin.

3. Yanak İşi

Korugi Masajı ile yüzünüzü güzelleştirin

Ellerinizi kilitli tutun, baş parmaklarınız düz olmalıdır, çünkü egzersizi yapmak için yan kısımlarına ihtiyacınız olacaktır. Sağ baş parmağınızın ucunu, burnun yakınındaki sol gözün altına yerleştirin. Deriye basarak kulaklara doğru kayma hareketi yapın. Bundan hemen sonra baş parmağınızı yan boyun çizgisinden aşağıya doğru kaydırın – kulak memelerinden köprücük kemiğine kadar. Egzersizin son bölümünü 2 kez tekrarlayın. Aynı egzersizi yüzün sağ tarafında yapın.

4. Alın Kırışıklarını Giderme

Yumruk yap. Parmaklarınızın orta eklemlerini kaş hattının biraz yukarısına yerleştirin ve saç çizgisine sürtünme hareketi yapın. Şimdi ellerinizi başlangıç ​​pozisyonuna getirin, biraz yana koyun ve bir kez daha canlandırıcı bir hareket yapın, böylece alnın tüm yüzeyini düzeltin.

5. Gözleri Ovma

Yumruk yapmak. Kaşlarını kaldır. Elinizi kaş çizgisi boyunca mafsal çizgileri ve orta parmakların yardımıyla kaydırın.

6. Yüzün alt kısmıyla çalışma

Bir yumruk yapın ve işaret parmağını ve orta parmakları dik tutun (ama hala orta eklemde bükülmüş). Hareketler bu 2 parmağınızın yardımı ile yapılmalıdır. Cildinizi kuvvetlice çeneden tapınaklara doğru bastırın ve çekin. Ağız köşelerinin altındaki yerden başlayın. Bastırma ve çekme arasındaki mesafe küçük olmalıdır. Toplamda 7-8 hareket yapmalısınız.

7. Masajı Bitirme – Son Aşama

Avuçlarını aç. Parmaklarınızı alnınıza yerleştirin ve bunları tapınaklara doğru kaydırın. Ondan sonra parmaklarınızı yavaşça yanaklarınızdan köprücük kemiğinizin kenarına doğru kaydırın.

En iyi sonucu almak için bu masajı haftada bir kez yapın.

Korugi Masajı Videolu Anlatım

 

En Çok Tercih Edilen Medikal Estetikler Nelerdir?

Thai Masajı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Selülit Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu