Ordan BurdanSağlık

Selülit Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Selülitlerden kurtulmanın en etkili yollarından biri olarak gösterilen selülit masajı nasıl yapılır?

Selülit masajının iki çeşidi vardır birincisi Dolaşım Masajı ikincisi ise Lenfatik Drenaj Masajıdır. Dolaşım masajı kan dolaşımına yönelik yapılan bir masajdır. Bu masaj sayesinde deri atlındaki kan dolaşımı harekete geçirilir ve dokunun canlanması sağlanır. En önemlisi kanın alt taraftan yani bacaklardan yukarı yani göğüs kısmına gitmesini sağlar.

Belli bazı bölgelere parmakla basınç uygulandığında lenflerimizi yenilemiş oluruz. Lenfatik Drenaj Masajı ise lenf bezlerine uygulanır bu sayede kan dolaşımı hızlanmış olur ve buna bağlı olarak da bedenimizdeki ödem ve toksit maddeler dışarı atılmış olur.

Selülit Masajı

Masaj esnasında susam yağı, lavanta yağı, çemen yağı, rezene yağı, jojoba yağı, portakal yağı, zambak yağı, keten yağı, yasemin yağı, ardıç yağı, buğday yağı, nane yağı, çemen yağı, anason yağı, limon yağı, biberiye yağı kullanılır.

Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

  • Selülit yağı veya kremi iki elin içine yayılır. Sonra dizlerin üzerinden itibaren yukarıya doğru bastırarak yedirilir. Eller aşağıdan yukarıya doğru hareket etmelidir.
  • Ardından yoğurma aşamasına geçilir. Selülitli bölge baş parmaklarla diğer parmaklar arasında yoğurulmalıdır.
  • Yoğurmayı takiben parmakların eklem yerleri ile bacakların içinden dışına dışından içine doğru ters yönlerde, yere paralel olacak biçimde masaj yapılmalıdır.
  • Sonra parmaklar arasında selülitli bölgeler sıkıştırılıp bırakılır. Bu hareket de yere paralel, içten dışa dıştan içe yapılmalıdır.
  • Bütün masaj aşamaları bacakların ön ve arka yüzlerine, basenlere ve kalçalara üçer kez sırayla uygulanmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu