Kişisel Bakım

Günlük Makyajda Olması Gerekenler

Makyajın insan üzerinde büyülü bir etkisi olduğu doğrudur. Ancak günlük hayatımızda koşuşturmalardan bazen makyaj yapmaya bile fırsatınız olmayabiliyor. Bu durumlarda doğal ve sadelikten yana olan makyaj seçenekleri sizin için en doğru tercih olacaktır. Doğru teknik ve malzemelerle uygulayacağınız birkaç makyaj hilesi ile günlük hayatta da kusursuz görünebilirsiniz. İşte Günlük Makyajda Olması Gerekenler…

Günlük Makyaj

1. Ten Makyajı

Makyajın ilk adımı olan ten makyajı; özel bir yere gitmediğiniz taktirde günlük makyajınızda, kapatıcı ve fondöten kullanmamalısınız. Bu cilt sağlığınız için alışkanlık haline getirmelisiniz. Eğer dışarıda çıkacaksanız kapatıcı ve fondöten seçimini hafif formlarda olanlardan tercih etmelisiniz. Ancak öncesinde mutlaka cildinizi nemlendirmiş olmalısınız. Ten makyajınızı tamamlamak için ise; transparan bir pudra ve yüzünüze canlı bir görünüm verebilmek için hafif bir allık kullanabilirsiniz.

2. Kontür Makyajı

Fazla karışık renklerden uzak durarak ve dozunu iyi ayarlayarak kontür makyajını günlük makyajınızda da kullanabilirsiniz. Karışık renklerden uzak durmanızın nedeni ise; sizi daha yorgun ve abartılı göstereceğinden. Hafif ve bir kaç fırça ile yüz hatlarınızı daha belirgin hale getirebilirsiniz.

3. Dudak Makyajı

Günlük kullanımda dudak makyajınızı pembe ve toprak tonlarında tercih etmelisiniz. Bu size daha rahat bir kullanım sağlayacaktır.

4. Göz Makyajı

Günlük göz makyajınızı dilediğiniz renkte bir far ile göz kapaklarınızı hareketlendirebilir, rimelle kirpiklerinizi uzatarak büyüleyici bakışlara sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda daha hızlı ve etkili olacak göz makyajı ise eyeliner harika bir seçimdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu