Sağlık

Tarçın Tüketerek Enerjinizi Yükseltin!

Mucizevi bir besin olan tarçın, her ne kadar tatlıları süsleyen bir baharat olarak düşünülse de aslında çok daha fazlasıdır. Defnegiller ailesinden olan tarçın zengin besin değeri ile gerçek bir antioksidan kaynağıdır. Bu sayede hastalıklara koruyucu ve savaşçı etkileri söz konusudur. Yani lezzetiyle olduğu kadar faydaları ile de dikkat çeken tarçın birçok sağlık problemine iyi gelmektedir.

Tarçının Faydaları Nelerdir?

Tüketeceğiniz tek bir çay kaşığı tarçın, sağlığınız açısından birçok şeyi etkilemektedir. Sağlıklı olduğu kadar çokta lezzetli olan tarçın, yalnızca tatlılarda baharat olarak tüketilmemelidir. Kolestrolü düşürme, kan dolaşımını düzenleme, vücut direncini arttırma, mantar enfeksiyonlarını tedavi etme gibi özelliklere sahip olan tarçının ayrıca; kilo vermeye de yardımcı olduğuna dair çok sayıda bilimsel araştırma mevcuttur. Kullanım alanı çok geniş bir bitki ve baharat olan tarçın, çay olarak da tüketilmekte ve pek çok kürü yapılmaktadır.

Tarçın aynı zamanda yüksek tansiyona kadar birçok sorunun kontrol altına alınmasına yardımcı olmakla birlikte, kanserle savaşırken bile kişinin yanında yer alır.

Yüksek oranda antioksidan özelliğe sahip olan tarçın; bu sayede oksidatif hasarlara karşı vücudu korur ve vücudun erken yaşlanmasını önler.

Sindirim sistemi problemlerinde de etkili olan tarçın; özellikle bağırsaklarda meydana gelen mantar ve bakterilerle savaşır. Aynı zamanda şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine de iyi gelir.

Tarçın Tüketerek Enerjinizi Yükseltin!

Genel olarak herkes için büyük bir problem olan kan şekeri düşmesi; kişilerin kendini yorgun ve halsiz hissetmelerine bunula birlikte konsantrasyon bozukluğu yaşamalarına sebep olur. Bu problemin ise en iyi ve en etkili çözümü de tarçında gizlidir. İyi bir kan şekeri düzenleyicisi olan tarçın; şekeri dengeleyerek kişinin güne daha dinç ve enerjik başlamasını sağlamaktadır.

Kan şekerinin düşmesiyle birlikte gelen tatlı krizlerinin de en büyük yardımcısıdır tarçın. Kan şekerini düzenlediğinden dolayı oluşabilecek tatlı krizlerinin de önüne geçmektedir. Aynı zamanda tokluk hissi veren tarçın; açlık hissinizi bastıracağından kilo vermenize ve kilonuzu korumanıza yardımcı olmaktadır.

Faydaları saymakla bitmeyecek olan tarçının diğer faydaları ile şu şekildedir;

  • Kalp krizi, felç ve yüksek tansiyon riskini azaltır,
  • Hafızayı güçlendirerek kişinin Alzheimer’a yakalanma riskini düşürür,
  • Nöronları ve motor duygusal aktiviteleri koruyarak parkinsonun önlenmesine yardımcı olur.
  • Adet ağrılarının şiddetini hafifletir,
  • Migren ağrılarını azaltmaya yardımcı olur,
  • Ağız kokusunu önler.
  • Tarçın özellikle kas ağrısı, premestrüal ağrı ve yaşa bağlı ağrıları yönetmekte etkilidir.
  • Tarçın yüksek kan kolesterolünü, yüksek kan trigliseitini ve hatta yüksek kan basıncını düşürücü etkisi vardır.
  • Özellikle diş ağrısına iyi gelmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu