Kişisel BakımOrdan Burdan

En Çok Yapılan 5 Kapatıcı Hatası

Ten makyajının gizli kahramanı olan kapatıcıyı nasıl, nereye uyguladığın çok önemli.

Concealer, daha aydınlık bakışların ve uyanmış, canlı bir görünümün olmazsa olmazları arasında. Makyaj çantanızın demirbaşları arasında olan bu ürün hakkında doğru bildiğiniz yanlışları ve kapatıcı uygularken sık yapılan hataları araştırdık.

En Çok Yapılan 5 Kapatıcı Hatası

1. Çok Açık Renk Kapatıcı Kullanmak

Koyu göz altlarınızı aydınlatmak için daha açık tonlu bir renk seçmeniz gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle göz çevresindeki morluklardan şikayetçiyseniz bu renk tercihiniz kapatıcınızdan gri bir sonuç almanıza sebep olur. Kapatıcınız fondöten renginizden 1-1,5 ton açık olmalıdır. Koyu halkalar içinse bir correctordan yardım alabilirsiniz.

2. Kirpik Diplerine Kadar Uygulama Yapmak

Kapatıcınızı alt kirpik diplerinize kadar uygulamak bakışlarınızı küçültür ve kısar. Bunu engellemek için ürünü uygularken kirpik altlarında bir miktar boşluk bırakabilirsiniz ya da kirpik diplerinizden gölge tonlu bir farla geçebilirsiniz.

3. Sivilceleri Concealer ile Kapatmak

Işık ve gölge kuralları gereği açık renkli alanlar daha çıkık ve önde görünür. Halihazırda kendini gösteren sivilcelerinizi açık tonlu kapatıcınızla kamufle etmeye çalışmak ise onların varlığını daha çok belli edebilir. Elinizde varsa fondöten rengindeki kapatıcınızla, eğer yoksa da fondöteninizle nokta atışı uygulama yaparak davetsiz misafirlerinizi kapatabilirsiniz.

4. Fazla Ürün Kullanmak

Göz altlarına çizilen büyük ve içi dolu ters üçgenler ne yazık ki instagram trendinden başka bir şey değil. Tek seferde bu kadar yoğun ürün kullanmak hem ürünü kolay uygulayamamanıza hem de yapay bir sonuç almanıza sebep olur. Problemsiz bir göz çevresi için, gözün iç ve dış üçgenine doğru uygulayacağınız az miktarda ürün yeterlidir. Kapatıcınızı yoğun kullanmak istiyorsanız tek seferde değil ince katmanlar halinde ve gereken yerlerde uygulamayı tekrarlayarak daha kamufle bir görünüm elde edebilirsiniz.

5. Göz Çevresine Sert Davranmak

Göz çevresi yüzünüzdeki en ince ve hassas deriye sahip bölgelerden. Yaşlanma belirtilerinin de kolayca ortaya çıktığı bu alana mutlaka nazik davranmalısınız. Kapatıcınızı cildinizi çekiştirerek uygulamak, sert fırça darbeleri kullanmak göz çevrenize zarar verebilir. Sünger, yumuşak uçlu bir fırça veya yüzük parmağınızla uygulayacağınız tampon ve süpürme hareketleriyle ürünü cildinize kolayca yedirebilirsiniz.

Kaynak: vogue.com.tr / Ekin Kutbetçi

Yüzünüz İçin İdeal Dudak Şeklini Biliyor Musunuz?

Ev Yapımı Peelingler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu