Kişisel Bakım

Fondöten Nedir? Nasıl Kullanılır?

Fondöten makyajın ana malzemelerinden biridir. Her makyaj türünde mutlaka kullanılan bir ürün olan fondöten makyajı yapmaya başlamadan ilk sürülen malzemelerden biridir. Bu içeriğimiz makyaj malzemelerinin kullanımlarını tam bilmeyenler için. Gelin hep birlikte fondöten nedir? Nasıl kullanılır? öğrenelim.

Fondöten Nedir? Nasıl Kullanılır?

Fondöten Nedir?

Fondöten, cildi renk olarak bütünleyen kozmetik ürünüdür. Fransızca “Fond de teint” kelimesinden ortaya çıkmıştır. Fransızcada astar ve boya zemini anlamlarına gelen bu kelime makyaj literatüründe ise ciltteki kusurları saklayan ve giderilmesini sağlayan makyaj ürünüdür. Fondötenin krem fondöten, stick fondöten, likit fondöten, cushion fondöten, su bazlı fondöten, mat fondöten ve pudra fondöten olarak çeşitleri bulunmaktadır.

Fondöten
Fondöten

Fondöten Nasıl Kullanılır?

Likit Ve Krem Fondöten : Sıvı yapıya sahip fondöten türüdür. Ciltle kolay bütünleşir. Ciltte doğal bir görünüm oluşturur. Her cilt tipine uygundur.

Stick Fondöten : Yağlı bir yapıya sahip fondöten türüdür. Normal cilt tütüne sahip kişilerin kullanılması önerilir. Kapatıcı özelliği yüksek bir fondötendir.

Pudra Fondöten : Yağlı ve karma ciltler için ideal bir fondöten türüdür. Yoğun kapatıcılığa sahiptir.

Fondöten Nasıl Sürülür?

Likit ve krem fondöten kullanacaksanız fondöteni fırçayla uygulayarak daha doğal bir görüntü sağlayabilirsiniz. Stick fondötenler için fondöteni parmak yardımıyla uygulamak daha doğru olur. Pudra fondöten için makyaj süngeri kullanmak daha uygundur.

  • Fondöteni sürmeden önce ilk yapılacak işlem cildi nemlendirmektir.
  • Arkasından fondötenden yüzünüze bir kaç damla döküp uygulamaya başlamalısınız.
  • Makyaj fırçası veya makyaj süngeri kullanarak dairesel biçimde tampon hareketlerle fondöteni tüm cildine yaymalısınız.

Bronzer nedir? Nasıl Kullanılır?

Smokey Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Malzemeleri İsimleri Ve Kullanımları

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu