Kişisel Bakım

Bronzer nedir? Nasıl Kullanılır?

Kusursuz bir makyaja sahip olmak için işi en temelden bilmekte her zaman fayda vardır. Makyaj malzemeleri nelerdir? Nasıl kullanılırlar bunların hepsini bilip uygulayarak daha bilinçli yapılmış ve doğal görünümdeki makyaja sahip olunabilir. Bu yazımızda makyaj malzemelerinden biri olan bronzer hakkında konuşacağız. Bronzer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bronzer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bronzer Nedir?

Bronzer, bronz tonlarda makyaj yapmak için kullanılan aydınlatıcı gibi bir üründür. Likit ve toz formu bulunan bir makyaj malzemesidir. Genellikle ten makyajını ısıtmak için yüzün yüksek bölgelerine uygulanan bir üründür. Fakat doksanlı yıllarda fondöten gibi tüm yüze uygulanabiliyordu. Bronzer ile yüz hatlarını belirginleştirilebilir ve kontür uygulaması yapılabilir.

Bronzer nedir? Nasıl kullanılır?

Bronzer  Nasıl Kullanılır?

  • Bronzerı fondöten gibi kullanmak istiyorsan direk makyaj bazının üzerine uygulama yapabilirsin.
  • Bronzluk katması için sadece makyajın bittikten sonra fondötenin üzerine uygulama yapabilirsin.
  • Yüz hatlarını belirginleştirmek için elmacık kemiklerine, burun kenarlarına, çenenin kenarlarına ve alnının iki yanına uygulama yapabilirisin.
  • Boyun ve yüzündeki renk orantısını sağlamak için boynuna da bronzer uygulayabilirsin.

Bronzer Nasıl Sürülür?

Hatlarını belirginleştirmek için bronzer uyguluyorsan: Bronzerdan fırçanla biraz al ve fazlalığının gitmesi için üfle. Fırçanı bronzer uygulayacağın çizgiye aşağı yukarı hareket ettirerek sür. Ardından açılı bir fırça ile dağıtarak homojen durmasını sağlayabilirsin.

Eğer yüzünü ısıtmak için bronzer kullanıyorsan: Fırçana bir miktar bronzer alıp üfleyerek fazla bronzerdan kurtul. Ardından yanaklarına yuvarlak hareketlerle yukarı doğru sür.

Smokey Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Makyaj Fırçası Temizleme Yöntemleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu