Sağlık

Televizyon Karşısında Yemek Yemenin Zararları

Televizyon karşısında yemek yemek çocuklarda ve yetişkinlerde önemli sağlık sorunlarına neden olan zararlı bir alışkanlıktır. Her ne kadar zararlı gibi gözükmese de televizyon karşısında yemek yemek bir çok hastalığı beraberinde getirebilir. Televizyon Karşısında Yemek Yemenin Zararları

Televizyon Karşısında Yemek Yemenin Zararları

Yemek yerken televizyon karşısında olmak uzmanların uygun görmediği bir aktivitedir. Sadece çocuklar açısından değil yetişkinlerin de yapmaması gereken alışkanlıklardandır. Televizyon karşısında yemek yediğinizde izlediğiniz programın heyecanına kendinizi kaptırarak farkında olmadan fazla yiyebilirsiniz. Çünkü televizyon karşısında beyin sadece izlediği programa odaklandığı için doyma duygusunu hissetmesi zorlaşır.

televizyon izlerken yemek yemenin zararları
Tablet karşısında yemek yiyen çocuklar

Televizyon karşısında en sevilen diziyi izlerken kahve, çay ve bunun yanında atıştırmalıkların olmaması kaçınılmazdır. Atıştırılan gıdalar genelde bol yağlı ve kalorisi yüksek yiyecekler olduğu için bunları özellikle televizyon karşısında yemek oldukça zararlıdır. Televizyon karşısında fark etmeden ağzımıza götürdüğümüz lokmalar karın ağrısı ve obeziteye neden olur.

televizyon izlerken yemek yemenin zararları
Bilgisayara karşısında yemek yemek

Televizyon karşısında yemek yemek gibi bilgisayarın karşısında da yemek yemek oldukça zararlıdır. Bir taraftan işlerimi halledeyim bir taraftan yemeğimi atıştırayım mantığı oldukça yanlıştır. Çünkü bilgisayarın yaydığı elektromanyetik özelliğinden dolayı yemeğiniz ne kadar sağlıklı olursa olsun yapısı bozulur ve sağlıksız bir yemek yemiş olursunuz. Bu Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıklara neden olur. Bilgisayar klavyesi çok fazla bakteri içeren bir eşya olduğundan dolayı çeşitli alerjilere neden olur.

Sağlığınız için televizyon karşısında yemek yemeği bir an önce bırakmalı ve ailenizle bir arada güzel sohbet eşliğinde yemek yiyerek vakit geçirmelisiniz.

Uykuyu Kaçıran Yiyecekler

Jojoba Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu