Yaşam

Uykuyu Kaçıran Yiyecekler

Uykusuzluğa bazı tıbbi bozukluklar ve psikiyatrik sorunlar neden olabiliyor. Fakat bunun yanında günlük hayatta sıklıkla tüketilen gıdaların da büyük bir etkisi olabiliyor. Günlük hayatta tüketilen bazı yiyecek ve içecekler uyumamıza engel oluyor. Gelin hep birlikte geceleri uyumamıza engel olan yiyecek ve içecekleri inceleyelim. Özellikle uyumadan önce tüketmemeniz gereken gıdalar… Uykuyu Kaçıran Yiyecekler

Uykuyu Kaçıran Yiyecekler

Kabuklu Yemişler

Akşamları televizyonun karşısına geçip film izleyip kuruyemiş yemeyi herkes sever. Fakat kuruyemişler enerjisi yüksek gıdalar oldukları için gece vakti yenmesi pek uygun değildir. Enerji veren bu tür gıdaları sabah tüketmek daha sağlıklı olacaktır.

kuruyemişler

Yeşil Çay

İçerisinde kafein, Teobromin ve teofilin içeren yeşil çayı gece yatmadan önce içmek iyi bir fikir olamayabilir. Yeşil çayın içerdiği uyarıcı maddeler hızlı kalp atışına ve sinirliliğe neden olur. Bu yüzden gece uyumakta sorun yaşayabilirsiniz.

Yeşil Çayın Faydalarını Öğrenmek İçin Buraya Tıklayabilirsiniz…

yeşil çay

İşlenmiş Etler

Sucuk, salam ve sosis gibi gıdalar içerisinde bulunan uyarıcı etkisinden dolayı uyumanıza engel olacaktır. İçerisinde sindirimi yavaş yağlar ve çok fazla protein bulunduğundan dolayı gece yatarken bu gıdaları tüketmeniz uyumanızı etkileyecektir.

Nane

Nane sağlık açısından bir çok faydaya sahiptir. Fakat uyumadan önce naneli sakız veya nane çayı gibi şeyler kullanmak doğru bir tercih olmayabilir. Çünkü nane mide ekşimesi yapar ve bundan dolayı gece uyumanız olanaksız olabilir. Daha iyi bir uyku için uyumadan önce naneli şeyler tüketmemeye bakın.

Nane

Brokoli

Brokoli içerisinde bulunan A, E ve C vitaminleri açısından çok sağlıklı bir sebzedir. Fakat bunun yanında yüksek miktarda sindirimi güç çözünmez lifler içerir. Bu yüzden gece boyunca mideniz brokoliyi sindirmeye çalışırken sizi de uyutmayacaktır. Bundan dolayı yatma vaktine yakın brokoli, lahana ve havuç gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterin.

Brokoli

Dondurma

Gece vakti yenen dondurmanın içerisinde bulunan yüksek yağ oranından dolayı mideniz gece boyu bunu sindirmeye çalışır. Bu yüzden uyku hayal olabilir. Dondurma yerine yoğurt veya süt tüketebilirsiniz.

dondurma

Soğan

Soğan, fruktan denilen lifleri içerdiğinden dolayı mide şişkinliği ve gaza neden olabilir. Bu yüzden soğanı yedikten sonra mide asidi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Soğanın neden olduğu gaz, şişkinlik ve mide asidi gece sizi uyutmayabilir.

Soğanın Faydalarını Öğrenmek İçin Buraya Tıklayabilirsiniz…

Bitter Çikolata

Bitter çikolata metabolizmayı hızlandırdığı ve içerisinde kafein içerdiği için iyi bir uyku çekmenizi engeller. En fazla kafein miktarı da bitter çikolatada bulunur. Bu yüzden geceleri bitter yerine beyaz çikolata tercih edebilirsiniz.

Bitter Çikolatanın Esrarengiz Gerçeklerini Öğrenmek İçin Buraya Tıklayabilirsiniz…

Su

Günlük hayatta sağlık açısından suyu bol bol tüketmek gerekir. Fakat yatmadan önce fazla su tüketimi gece sıklıkla sizi tuvalete kaldıracağından dolayı uyuma kaliteniz düşebilir. Bu yüzden yatmadan 90 dakika önce sıvı tüketimini azaltmanız gerekir.

Markasına Değil Kalorisine Bak!

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu