Kişisel Bakım

Smokey Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Smokey Makyaja bir diğer adıyla Dumanlı Göz Makyajı da denebilir. Smokey makyaj koyu renk farklar kullanılarak yapıldığı için ağır bir makyajdır. Bu yüzden genel de özel günler için kullanılan bir makyaj uygulamasıdır. Smokey Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Smokey Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Smokey Makyaj Nedir?

Smokey makyaj, (dumanlı göz makyajı) çarpıcı ve çekici bakışlar için yapılan bir göz makyajı uygulamasıdır. Ağır renk farlar kullanıldığından dolayı özel günlerde ve gecelerde yapılan klasik olduğu kadar şık bir makyaj stilidir. Uygulaması normal makyaja göre biraz daha zor bir makyaj türüdür.

Smokey Makyaj Nasıl Yapılır?

Smokey Makyaj İçin Krem Far

Smokey makyajı yaparken ilk aşama göz kapağına siyah krem bir far sürmek. Farı göz kapağındaki katlanma çizgisine fırçayla uygulayarak dağıtın. Smokey Makyaja bu renk farla başlamak üzerine süreceğiniz farların kalıcılığını sağlamaya yarayacak. Bu aşama farların iyi dağıtılıp yumuşak bir geçiş elde etmemizi sağlayacak.

Toprak Tonlarında Far Paleti

Burada ilk önce yapmanız gereken sütlü kahve tondaki farı gözün katlanma bölgesine uygulamak. Ardından mat siyah farı göz kapağının tamamına uygula ve katlanma bölgesine geldiğin zaman açık olan kahverengi far ile iyice karıştır. Bu uygulamada koyuluk olması gereken yer sadece kirpik diplerin. Katlanma bölgesine uyguladığın farı ne kadar iyi karıştırıp dağıtırsan o kadar güzel ve dumanlı bir makyaj elde edersin.

smokey göz makyajı

Siyah Göz Kalemi

Smokey göz makyajının olmazsa olmazı göz kalemidir. Siyah göz kalemini sürdüğünde kolay dağılan bir göz kalemi seçmelisin. Göz kalemini alt ve üst kirpik diplerine uygulayıp ardından o dumanlı havayı vermek için far fırçasıyla hafifçe dağıtmalısın. Ayrıca alt kirpik diplerinin daha dumanlı durması için göz kalemi uyguladıktan sonra katlanma bölgesine uyguladığın açık kahverengi farı alt kirpik diplerine de uygulamalısın.

Hacimli Kirpikler

Smokey Makyajı gibi iddialı bir makyajda tabi ki kirpiklerinde bir o kadar iddialı olması gerekir. Kirpikler için sürüldüğün de kirpikleri uzun gösterecek ve daha hacimli durmasını sağlayacak bir maskara seçimi yapmak gerekir. Dumanlı göz makyajı böylece tamamlanmış olur.

Makyaj Fırçası Temizleme Yöntemleri

 

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Malzemeleri İsimleri Ve Kullanımları

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu