Yaşam

Makyaj Fırçası Temizleme Yöntemleri

Makyaj fırçalarını temizlemek hijyen ve cilt sağlığın açısından oldukça önemlidir. Makyaj fırçalarını temizlemeyip tekrar kullandığında sivilcelenme ve alerji gibi bir takım sorunlarla karşılaşabilirsin. Makyaj fırçalarını düzenli olarak temizleyerek ömrünü uzatabilirsin. Bu yazımızda makyaj fırçalarının kolay temizlenme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Makyaj Fırçası Temizleme Yöntemleri

Katı Sabunla Makyaj Fırçası Temizliği

Hemen hemen herkesin evinde bulunana beyaz katı sabunlar inatçı fondöten ve far lekelerini kolayca çıkarmakta uzmandır. Makyaj fırçalarınızı beyaz sabunla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Fakat katı sabunun makyaj fırçalarını sertleştirme ihtimali olabilir. Bu yüzden dikkatli yıkamanızda fayda var.

Bebek Şampuanıyla Makyaj Fırçası Temizliği

Makyaj fırçasını temizlerken en etkili yöntemlerden biri de bebek şampuanı kullanmak. Bebek şampuanı fırçaları hem temizleyip hem de yumuşacık kalmasını sağlayan yöntemlerden biridir. Fırçaları yıkarken unutulmaması gereken detaylardan biri de çok sıcak suyla yıkanmaması gerektiğidir.

makyaj fırçası temizlemek

Makyaj Temizleme Suyu İle Makyaj Fırçası Temizliği

Makyaj fırçasının üzerinde ki inatçı fondöten kalıntılarını bir kavanozun içerisine dolduracağın makyaj temizleme suyu ile yapabilirsin. Kavanozun içerisine makyaj fırçasının kıllarını kaplayacak kadar makyaj temizleme suyundan koyup fırçaları içerisine koyup bekletiyorsun. 10 dakika kadar beklettikten sonra zaten kalıntıların çıktığını fark edeceksin.

Makyaj Fırçası Yıkama Aparatları

Makyaj fırçalarının kolayca yıkanması sağlayan bir diğer ürün ise üzerinde kabartılardan oluşan silikon makyaj temizleme aparatlarıdır. Bu aparatların üzerine makyaj temizleme sabunu koyarak fırçaları yıkayabilirsiniz.

 

Kışın Makyaj Çantanda Olması Gerekenler

Yeni Başlayanlar İçin Makyaj Malzemeleri İsimleri Ve Kullanımları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu