Sağlık

Sık Acıkmanın Nedenleri?

Yemeklerden kalktıktan sonra bile acıkma hissi sıklıkla yaşanıyorsa bazı tıbbi sorunlar olabilir. 

Gün içerisinde ki enerjimizin çoğunu yediğimiz gıdalardan alırız. Yemek yemediğimiz zaman acıkma hissi duyarız. Bu gayet normal bir durumdur. Fakat acıkma hissini her an duyuyorsak burada bir sorun olabilir. Yemeklerden kalktıktan sonra bile acıkma hissi sıklıkla yaşanıyorsa bazı tıbbi sorunlar olabilir.

Sık Acıkmanın Nedenleri?

Diyabet

Gün içerisinde tüketilen besinler vücutta glikoza dönüştürülür ve enerji olarak kullanılır. Diyabet hastalarında ise dönüştürülen glikoz hücrelere ulaşamaz. Böylece vücuda insülin salınmaya devam eder. Bundan dolayı yemek yemiş olsanız bile acıkma hissi yaşayabilirsiniz.

Tiroid

Tiroidin çok çalışması metabolizmanızın da hızlı çalıştığı anlamına gelir. Bu da hızlı çalışan metabolizmadan dolayı çok sık acıkma hissi yaşayacağınız anlamına gelmektedir.

Hipoglisemi

Diyabet hastalarının yaşayabildiği bir durumdur. Hipoglisemi, kan şekerinin düşmesidir. Başka problemlerde bunu etkileyebilmektedir. Kan şekerinin düşmesi de açlık hissi verebilir.

Stres

Vücut, endişe duyduğunda kortizol hormonu salgılar ve bu hormon açlık hissine kapılmanıza neden olabilir.

Stresi Azaltan Bitkisel Yağlar. Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Uykusuzluk

Yorgunluk ve uykusuzluk açlık – tokluk hormonlarını etkileyebilmektedir. Yeteri kadar uyuyamayan kişiler iştahlarını zor kontrol ederler. Ve çok daha zor doyma eğilimindedirler.

Duygular

Yorgunluk, öfke, güvensizlik kıskançlık, mutluluk, hayal kırıklığı, korku, erteleme, utanç ve depresyon gibi duygular açlık hissi yaşamaya neden olabilir. Bu tür duygularınızdan dolayı  fiziksel ve duygusal açlığı birbirine karıştırıyor olabilirsiniz.

Duygusal Şiddet “Love Bombing”

Hassas Ciltlerin Kullanmaması Gereken Ürünler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu