Sağlık

Stres Tipleri Nelerdir?

Stresin çeşitli tipleri vardır. Aynı zamanda strese neden olan çok sayıda faktör ve bunların sonucu oluşan olumsuz yan etkiler vardır. Yoğun stres, fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara, uykusuzluğa, erken yaşta yaşlanmaya neden olur. Aynı zamanda dikkat dağınıklığına ve kaygı bozukluğuna, kronik yorgunluğa ve daha birçok nedene sebep olabilir. Bu nedenle, hayatınızdaki stresi kalıcı hasarlara neden olmadan önce mümkün olduğunca azaltın ve yok edin.

1. Fiziksel Stres

Hastalık, yaralanma veya vücudun normal limitlerinin dışında zorlandığında oluşur.

Fiziksel strese neden olan ağır antrenmanlar, size zarar veren ve hasta olmanıza neden olan faktörleri hayatınızdan çıkarın. Vücudunuzdaki oksijen dolaşımını aktivite eden ve daha sağlıklı hissetmenizi destekleyen açık havada yürüyüş gibi egzersizler yapın. Hastalığa neden olan zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulun, dengeli beslenin ve bağışıklığınızı yükseltin.

2. Kimyasal Stres

Toksin veya sentetik maddelere maruz kalmak, yutmak veya cilde uygulamak sonucunda oluşur.

Kimyasal strese neden olan kişisel bakım ürünleri, parfümler, oda kokuları ve aslında hayatımızda olan birçok zehirleyici maddeyi, doğal içerikli ürünler ile değiştirin. Canlandırıcı Roll gibi saf ve aromaterapik yağ karışımlarını parfüm olarak kullanın. Cildinizi aydınlatıcı yüz serumu gibi %100 saf ve doğal yağlar ile besleyin, yüzünüzü kristal yüz masaj aletleri ile gençleştirin ve canlandırın.

Stres Tipleri Nelerdir?
Şehir hayatı, iş yaşamı, ilişkiler, ekonomik problemler, hastalık kaygısı, korkular ve daha sayamadığımız birçok neden, stresin sebebidir.

3. Psikolojik Şiddet

Aklınıza gelen her şeyin sonucunda oluşur.

Psikolojik stres, aklınıza gelen her şeyin sonucu olarak oluşabilir. Şehir hayatı, iş yaşamı, ilişkiler, ekonomik problemler, hastalık kaygısı, korkular ve daha sayamadığımız birçok neden, stresin sebebidir. Kaygı ve korku düşük frekansların duygularıdır. Bu nedenle, kristaller ve aromaterapik karışımlar ile frekansınızı yükseltin. Gereksiz endişe ve korkulardan uzaklaşmak, günün stresini azaltmak için düzenli meditasyonlar yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu