Yaşam

Duygusal Şiddet “Love Bombing”

Biriyle ilk tanıştığınızda, ayaklarınızın yerden kesilmesi ani bir şekilde her şey tersine dönene kadar, eğlenceli ve heyecan verici olabilir.

Duygusal Şiddet, Love Bombing; bir diğer adıyla aşk bombardımanı, ilişkinin başında bunun harika bir ilişki olduğuna ve ileride her şeyin mükemmel olacağına inandırılması. Ardından ani bir şekilde bu beklenenlerin tam tersinin yaşanmasıdır. 

Duygusal Şiddet “Love Bombing”

Yeni bir ilişkinin başlangıç ​​aşamasındayken birisinin size şefkat ve hayranlıkla bakması heyecan vericidir. Ancak bu durum aşk bombardımanına dönüşmediyse. Biri sizi bir manipülasyon tekniği olarak sevgi dolu sözler, eylemler ve davranışlarla boğduğunda love bombing (aşk bombardımanı) denilen olay ortaya çıkar. 

Love bombingi, genellikle güveninizi ve sevginizi kazanmak için kullanırlar, böylece bu kişiler hedeflerine ulaşabilirler. Çoğu zaman, aşk bombardımanı, kişiyi içeri çekmek ve onu kontrol altına almak amacıyla bir narsist tarafından yapılır. Love bombing, genellikle abartılı hediyeler göndermek veya bir tatil için pahalı uçak biletleri satın almak gibi aşırı jestleri içerir. Bütün bunlar yeterince zararsız görünebilir, ancak asıl mesele sizi onlara bir şey borçlu olduğunuzu düşünmeye yönlendirmektir. 

Psikologlar, love bombing (aşk bombardımanı) istismar döngüsünün olası bir parçası olarak belirlemiş ve buna karşı uyarmışlardır. Kişisel alanınıza ve sınırlarınıza saygı duymak yerine çok çabuk ilerliyormuş gibi hissediyorsanız, muhtemelen aşk bombardımanına uğramışsınızdır. Aşk bombardımanının gerçekte ne zaman gerçekleştiğini fark etmek zor olsa da, tam olarak ne arayacağınızı bildiğinizde fark etmek daha kolaydır. İşte Love Bombing 10 göstergesi.

Aşk Bombardımanı

Love Bombing (Aşk bombardımanı)

Bir ilişkinin ilk başlarındaysanız ve her şey çok erken oluyor gibi geliyorsa, içgüdülerinizi kontrol edin. Unutmayın: Aşık olmanın aceleye getirilmemesi, tadının çıkarılması gerekir.

1. Sürekli Hediyeler Alınması

Sürekli olarak abartılı hediyeler gönderirler. Örneğin bir çiçek yerine düzinelerce buket göndermek ya da çok pahalı bir eşya alma gibi. Burada amaç seni düşünmek eğil aksine sizi, onlara bir şey borçlu olduğunuzu düşünmeye yönlendirmektir.

2. Sürekli İltifat Ederler

Herkes kendisine hayranlık duyulmasından hoşlanır ancak, sürekli iltifat bir süre sonra can sıkıcı olabilir. Yani ilişkinin henüz başındayken, biri size ölümsüz aşkını itiraf ederse be duygularının gerçek olmadığına dair kırmızı bir bayraktır. Bu iltifatlardan bazıları ise şunlardır;

  1. Senin kadar mükemmel biriyle hiç tanışmadım.
  2. Zaman geçirmek istediğim tek kişi sensin.
  3. Senin hakkındaki her şeyi seviyorum.

3. Sürekli Olarak Arar ya da Mesaj Atar

İlişkinin başında sürekli iletişim normal olsa da, iletişim tek taraflı ilerliyor ve giderek daha baskın hale geliyorsa bu kırmızı bir bayraktır.

4. Tüm Dikkatinizi Ona Vermelisiniz

Eğer onları oda noktanıza koymazsanız size sinirlenir hatta kızabilirler. Öyle ki siz başkasıyla görüşme halindeyken surat asar, hiç bir yere gitmenize müsaade etmez.

5. Sizi Ruh İkizi Olduğunuza İnandırır

Sürekli olarak harika bir çift olduğunuzu ve bu karşılaşmanın bir kader olduğunu belirtiyorsa, bu sizi manipüle etmeye çalışıyor demektir. Örnek olarak;

  1. Beni herkesten daha çok anlıyorsun.
  2. Biz ruh ikiziyiz.
  3. Karşılaşmamız kader.
  4. Birlikte olmak için doğduk.
Aşk Bombardımanı – Love Bombing
6. Ani Olarak Bağlılık İsterler

Böyle kişiler aniden, gelecek için büyük planlar yapmanızı ve işleri aceleye getirmek için sizleri zorlarlar. Birbirinizi kısa bir süredir tanımanıza rağmen size evlilik veya birlikte yaşama gibi şeylerden bahsederler.

7. Sınır Koyulmasını Sevmezler

Bu tarz kişilere ilişkinin biraz yavaş ilerlemesini söylediğiniz taktirde çok üzüleceklerdir. Bu sebeple sizi manipüle etmeye çalışacaklar ve istediklerini elde etmeye odaklanacaklardır.

 8. Size Muhtaçtırlar

Onlara ne kadar zaman ayırırsanız ayırın, bu asla yeterli olmaz. Böyle biri, gece gündüz size güvenebilmeniz için sizi onlara borçlu hissettirirler.

9. Sürekli Baskı Altında Hissettirirler

Sürekli sizin etrafınızda dolanıp, sizi manipüle etmeye çalıştıklarından dolayı onları günün her saati görmek için baskı altında hissedersiniz.

10. Sürekli Endişeli Hissedersiniz

Aşk bombardımanına uğramak ilk başta hoş olabilir. Ancak diğer yandan uğradığınız manipülasyonlardan dolayı zamanla tedirgin hissedebilirsiniz.

Not: Partnerinizin manipülatif bölgeye girdiğinden endişeleniyorsanız , davranışlarını değerlendirmenize yardımcı olabilecek güvenilir bir arkadaşınıza, aile üyenize veya akıl sağlığı terapistine ulaşmayı deneyin .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu