Sağlık

Stresi Azaltan Bitkisel Yağlar

Kullanıldıkları her alanda insan sağlığına birçok fayda sağlayan bitkisel yağlar, aynı zamanda stresi de azaltmaktadırlar. Bizde sizler için mutluluk ve huzur verici ve sakinleştirici özelliği olan 7 bitkisel yağı derledik.

Stresi Azaltan Bitkisel Yağlar

Bergamot Yağı

Parfüm endüstrisinde en sevilen yağlardan olan bergamot, ferahlık veren bir kokuya sahiptir. Tüm narenciyelerde olduğu gibi bergamot yağının strese iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bergamot yağı yaşam enerjisini artırır ve tüm yorgunluğu üstünüzden atmanıza yardımcı olur.

Lavanta Yağı

Fiziksel ve duygusal olarak dengeleyici bir kokuya sahip olan lavanta yağının vücut üzerindeki rahatlatıcı etkileri olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda dünyadaki en popüler esansiyel yağlardan olan lavanta yağının kanıtlanmış olan birçok faydası bulunmaktadır.

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Mercanköşk Yağı

İnsan sağlığına olan faydalarından dolayı en değerli yağlar arasında olan mercanköşk yağı aynı zamanda sakinleştirici etkiye de sahiptir. Mercanköşk yağının sinir sistemi üzerinde yaptığı olumlu etkiler sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Stresli anlarda rahatlamaya yardımcı olan mercanköşk yağı, özellikle boyun arkasına sürüldüğünde daha hızlı etki vermektedir.

Papatya Yağı

Papatya binlerce yıldır tedavide çiçeği olarak kullanılan bir bitkidir. Sinirsel kaynaklı sindirim sistemi problemlerinde etkilidir. Ruhsal anlamda sakinleştirici özelliğe sahip olan papatya yağının, kokusuyla da insanlara moral vermektedir.

Stresi Azaltan Bitkisel Yağlar
Limon Yağı

Limon Yağı

Canlandırıcı ve enerji veren bir kokuya sahip olan limon yağı, aynı zamanda birçok sağlık problemine de iyi gelmektedir.

Tarçın Yağı

Tarihin en eski esansiyel yağlarından olan tarçın yağı, rahatlatıcı etkilere sahiptir. Stresli anlarda en büyük yardımcılardan olacak tarçın yağı, beyin hücrelerin sakinlemesini, rahatlamasını sağlayıp depresyonu önler.

Itır Yağı

Mutluluk hormonlarının salgılanmasına yardımcı olan ıtır yağı, huzur veren ve stresi azaltan özelliklere sahiptir.  Aynı zamanda yorgunluk giderici olan ıtır yağı, uykuya dalma sürecini hızlandırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu