Kişisel Bakım

Erkeklere Özel Cilt Bakım Önerileri

Ciltleri kadınlara kıyasla daha yağlı olan erkeklere özel cilt bakım önerilerini derledik. İşte erkeklerin sağlıklı bir cilt için düzenli olarak uygulaması gereken cilt bakım tavsiyeleri.

Erkeklere Özel Cilt Bakım Önerileri

1. Cilt Temizliğinde Sabun Yerine Yüz İçin Geliştirilen Ürünler Kullanmak

Kadınlara kıyasla daha yağlı bir cilde sahip olan erkeklerin, cilt temizliğine daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Ciltlerine kullanacakları günlük sabun, ciltlerinde akne oluşumunu tetikleyeceğinden dolayı yüz temizliği için geliştirilmiş ürünleri kullanılması daha iyi olacaktır.

2. Tıraş Kremini Islak Cildinize Uygulayın

Erkeklerin tıraşlarından sonra ciltlerine uygulayacakları losyon ya da kremleri ciltleri ıslakken uygulamaları daha uygundur. Emilimi daha hızlı olacağı için göstereceği etkide daha iyi gerçekleşecektir.

3. Düzenli Bir Cilt Bakım Rutini Oluşturmak

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için düzenli bakım herkes için gereklidir. Erkeklerin cilt bakımında düzenli rutin oluşturması kullanacakları cilt bakım ürünlerinin de daha iyi etki göstermesini sağlayacaktır.

4. Haftada 1 veya 2 Kez Peeling Yapmak

Erkeklerin ciltlerini daha sağlıklı hale getirmeleri için haftada mutlaka 1 ya da 2 kes peeling yapmaları gerekmektedir.

5. Spor Sonrası Beklemeden Duş Almak

Erkeklerin egzersiz sonrası terlerini soğutmadan mutlaka hemen duş almaları gerekmektedir. Çünkü salgıladıkları ter, yağlı ciltlerinde daha hızlı bir şekilde akne oluşumunu sağlayacaktır. Bu nedenle terledikleri zaman fazla beklemeden duş almalıdırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu