Sağlık

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Fiziksel ve duygusal olarak dengeleyici bir kokuya sahip olan lavanta yağının vücut üzerindeki rahatlatıcı etkileri olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda dünyadaki en popüler esansiyel yağlardan olan lavanta yağının kanıtlanmış olan birçok faydası bulunmaktadır. Peki lavanta yağının faydaları nelerdir? Faydalarını saymakla bitmeyecek olan lavanta yağının nelere iyi geldiğini sizler için derledik.

Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bitki çeşitlerindendir ve bilimsel olarak kanıtlanmış olan bir birçok faydası vardır. Günümüzde de sağlığa olan faydaları sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilen lavanta, yağ ve çay olarak kullanılmaktadır. Güçlü antioksidan, antimikrobiyal, yatıştırıcı, sakinleştirici ve antidepresif özelliklerine sahiptir. Bu sebeple, hem kozmetik hem de terapötik olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Lavanta Yağı Nedir?

Lavanta yağı, aromaterapide kullanılan önemli bir yağ çeşididir. Bazı lavanta bitkilerinin çiçek kısmında bulunan sivri uçlardan damıtılarak elde edilen uçucu bitkisel yağ çeşitlerindendir. İçerisindekiler ile insan vücuduna sayısız fayda sağlayan bu yağ, sakinleştirici özelliği ile dikkat çekmektedir. Aynı zamanda cilt için de sayısız fayda barındıran lavanta yağının güçlü bir ağrı kesici olduğu da bilinmektedir.

Lavanta Çayı Nasıl Hazırlanır? Tıklayınız
Lavanta Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Tıklayınız

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?
Lavanta Yağı

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta bitkisinden elde edilen lavanta yağı, son günlerin popüler bitkisel yağlarındandır. Bugün dünyada en çok kullanılan uçucu yağ olan lavanta yağının faydaları 2500 yıl önce keşfedilmiştir. Yüksek bir antioksidan kaynağı olan lavanta yağı antiseptik ve antifungal özellikleri taşımaktadır. Aynı zamanda A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan lavanta yağı, kalsiyum ve protein kaynağıdır. Astım, sivilce, bronşit, kadın hastalıkları ve saç dökülmeleri gibi pek çok sağlık problemine iyi gelmektedir. Faydalarını saymakla bitmeyecek olan lavanta yağının nelere iyi geldiğini sizler için derledik.

  1. Stresi hafifletir.
  2. Anksiyeteyi hafifletir.
  3. Yüksek antioksidan içerir.
  4. Ağrıları giderir.
  5. Diyabetle savaşır.
  6. Sindirim sisteminin çalışmasına yardım eder.
  7. Beyin fonksiyonlarına iyi gelir.
  8. Yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
  9. Cilt sorunlarının giderilmesini sağlar.
  10. Saçları güçlendirir.
  11. Solunum rahatsızlıklarına iyi gelir.
  12. Uyku kalitesini artırır.
  13. Yanıkları ve kesikleri iyileştirir.
  14. Mantar enfeksiyonlarında etkilidir.
  15. Baş ağrısını giderir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu