Yaşam

Çocuklarda Uyku Eğitimi Nasıl Olmalı?

Bu yüzden çocuklar belli bir yaşa geldiklerinde ailesi tarafından uyku eğitimi verilmesi gerekir. Peki çocuklarda uyku eğitimi nasıl olmalıdır.

Çocuklarda uyku eğitimi çok önemlidir. Özellikle çocukluk dönemlerinde uyku çocukların temel ihtiyaçlarındandır. Uykusunu alamayan çocuklar genelde huysuz ve iştahsız olabilirler. Bu yüzden çocuklar belli bir yaşa geldiklerinde ailesi tarafından uyku eğitimi verilmesi gerekir. Peki çocuklarda uyku eğitimi nasıl olmalıdır.

Çocuklarda Uyku Eğitimi Nasıl Olmalı?

  • Çocuğunuzun uyku eğitimine alışması için ilk başlarda o uykuya dalana kadar yanında durabilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuz kendini güvende hissederek rahatça uykuya geçebilecektir.
  • Çocuğunuzun odasından korkmaması için ona odasını sevdirmeye çalışmalısınız. Odasında oyunlar oynayarak vakit geçirmesi odasına alışmasını sağlayacaktır.
  • Uyumadan hemen önce çocuklara banyo yaptırmak daha çabuk uykuya dalmalarına yardımcı olacaktır. Uykudan hemen önce çocuğunuza masal okumanızda rahatça uyuyabilmesini sağlar.
  • Çocuğunuzu ağlayarak uyutmamak için ona uyku öncesi ritüeller yaparak uyku vaktinin geldiğini anlamasına yardım edebilirsiniz. Bu ritüeller diş fırçalamak ve pijama giymek olabilir.
  • Çocuğunuzun uyku disiplini oluşturmasını istiyorsanız en başta yapmanız gereken onunla aynı saatte sizin de yatmanızdır. Anne babasının yatmadığını anlayan çocuk uyumakta zorlanabilir. Bunu belli bir süre yapıp çocuğunuz uyku saatini benimsedikten sonra sizin de uyumanız konusunda sorun çıkarmayacaktır.

Çocuklara Özel Uyku Öncesi Öykü Kitapları

Çocuklarla İletişim Nasıl Olmalı?

Mutlu Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu