Yaşam

Sporun Cilde Sağladığı Faydalar

Spor yapmak sağlık açısından oldukça önemlidir. Çeşitli rahatsızlıklardan spor yaparak kurtulunabileceği gibi spor bir çok hastalığı önlemeye de yardımcı olur. Sporun  faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bunlardan biri ise sporun cilde olan faydalarıdır. Düzenli egzersiz yapmak cildi gençleştirecek ve daha sağlıklı görünmenizi sağlayacaktır. Gelin hep birlikte sporun cilde sağladığı faydalarını inceleyelim. Sporun Cilde Sağladığı Faydalar…

Sporun Cilde Sağladığı Faydalar

Spor Kan Dolaşımını Artırır

Kan dolaşımının artmasını sağlayan spor, vücuda alınan vitamin ve minerallerin deri hücrelerine aktarımını hızlandırıyor. Bundan dolayı cilde yararı olan C vitamini, Kalsiyum, Fosfor ve mineraller hızla emilerek sağlıklı bir cilde kavuşuluyor.

Spor Ciltte Oluşan Çizgileri Yok Eder

Spor yapmak kasları güçlendirerek daha esnek olmasına yaramaktadır. Vücuttaki diğer kaslarla birlikte yüzde bulunan kaslarda esner. Bu sayede yumuşayan yüz kaslarıyla çizgiler ortadan kalkmaya başlar. Spor yapmak ciltte yeni çizgilerin oluşumuna da izin vermez.

Cilt Kırışıklıkları Son Veren Masaj. Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Spor Cildi Temizler

Spor terlemeyi artırarak cildin nefes almasını sağlar ve bu sayede cildinin maruz kaldığı kirli hava, sigara dumanı ve cildine uyguladığın çeşitli bakım ürünlerini cildinden uzaklaştırarak cildini temizlemeye katkı sağlar.

Sağlıklı Parlak Bir Cilt İçin 4 Basit Kural Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Sporun Cilde Sağladığı Faydalar

Spor Kolajen Üretimini Destekler

Yaşlanmakla birlikte vücutta kolajen üretimi yavaşlar. Bundan dolayı sarkmalar, sıkılık kayıpları ve kuruluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Fakat düzenli spor yapmakla birlikte cilt hücrelerini yenileyebilir ve cildin kolajen üretimini artırmayı başarabilirsin.

Kolajen Nedir? Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Spor Yapmak Serotonin Hormonu Salgılanmasına Katkı Sağlar

Spor yaparak vücudun serotonin hormonu (mutluluk hormonu) salgılar ve bu sayede cilt solgunluğu, sivilce ve akne gibi cilt problemlerinden zamanla kurtulmana yardımcı olur.

Serotonin Hormonu Nedir? Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Spor Yapmak Selüliti Engeller

Bölgesel yağlanmadan dolayı oluşan selülitten spor yaparak kurtulmak mümkün. Spor yapmak kasları geliştirerek güçlendirir ve bundan dolayı selülit görünümünü ortadan kaldırır.

Selülitlere Karşı En Etkili 5 Spor Hareketleri. Öğrenmek İçin Tıklayınız…

Spor Yapmak Uyku Kalitesini Artırır

Yapılan araştırmalara göre cilt kendine en iyi uyurken bakım yapıyor. Spor yaparak uyku kaliteni artırabilir ve bu sayede daha güzel bir cilt ile uyanabilirsin.

Kas ve Eklem Ağrılarına Bitkisel Yağ Kürü

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu