Kişisel Bakım

Sağlıklı ve Parlak Bir Cilt İçin 4 Basit Kural

Sağlıklı bir cilde sahip olmanız için mucizevi çözümler armanıza gerek yok. Sağlıklı bir cildi elde etmek, yaşam alışkanlıklarınıza bağlıdır. Alışkanlıklarınızı değiştirip sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanız için 4 basit kural…

Cilt Bakım Rutininizde Mutlaka Uygulamanız Gereken Pratik Önerileri öğrenmek için Tıklayınız…

Sağlıklı ve Parlak Bir Cilt İçin 4 Basit Kural

1. Cildini Günde 2 Kez Temizle!

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cilt temizliğine ayıracağınız birkaç dakika, sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşmanızın ilk formülüdür. Bu işlemi uygularken de dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki oda; cilt temizleme işlemini yaparken sert hareketlerle değil hafifçe ovalayarak yapmaktır.

Yüz Temizlerken En Çok Yapılan 5 Hatayı öğrenmek için Tıklayınız…

2. Nemlendiriciyi İhmal Etme

Sonbahar mevsimi ile cilt kuruluğu şikayetleri çoğalmaktadır. Cilt yüzeyinde, ince bir koruyucu tabaka oluşturarak cildi zararlı dış faktörlerden koruruz. Cildi, dış faktörlerden koruyan nemlendiriciler, kuruluğa bağlı çatlamalara, pullanma ve dökülmelere arşı cildi korumaktadır.

3. Cildini Susuz Bırakmak

Günlük olarak yaklaşık 8-10 bardak su tüketilmesi gerekmektedir. Su tüketimi, hayati ihtiyaçlarımızı sağladığı gibi, cilt sağlığının korunması içinde oldukça önemlidir. Cildiz yetersiz su ile beslenmesi sonucunda kırışıklıklar, çatlaklar ve pek çok farklı cilt rahatsızlıklarına yol açar.

4. Günde 8 Saat Uyu

Düzensiz bir uykunun sonunda; ciltte kırışıklıklar, elastikiye kaybı, gözenek yapısında bozulmalar yaşanır. Bu nedenle günlük 8 saat uyku ihtiyacını düzenli olarak almak cilt sağlığı açsından çok önemlidir.

Erken Kalkmanın İnanılmaz Faydalarını öğrenmek için Tıklayınız…

Hangi Cilt Tipine Sahipsiniz?

Cilt Bakım Ürünleri Bir Süre Sonra Neden İşe Yaramaz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu