Kişisel BakımOrdan Burdan

Cilt Bakım Rutininizde Mutlaka Uygulamanız Gereken Pratik Öneriler

Sizin için günlük cilt bakımı hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık. Cilt bakımı rutininizde mutlaka uygulamanız gereken pratik öneriler...

Cilt bakımı aynı spor, beslenme, nefes alma, su içmek gibi, hayatın olağan bir rutini olmalıdır. Çünkü bu rutini aksattığımızda cildimiz için istenmedik sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bizde günlük cilt bakımı hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için araştırdık. Cilt bakımı rutininize mutlaka eklemeniz gereken cilt sağlığınıza koruyan pratik öneri ve uygulamalar.

Cilt Bakım Rutininizde Mutlaka Uygulamanız Gereken Pratik Öneriler

Günlük cilt bakımı konusunda biraz daha bilinç sahibi olduktan sonra onu pratik ve etkili bir forma dönüştürmek de mümkün olabilir. Peki, günlük cilt bakımımızı nasıl daha sağlıklı, pratik ve daha etkili bir biçimde uygulayabiliriz? İşte Cilt bakımı rutininize mutlaka eklemeniz gereken cilt sağlığınıza koruyan pratik öneriler…

1. Önleyici Bakım

Öncelikle, cildimize hasar veren igara, dik güneş ışınları, sert soğuk rüzgarlar, fazla sıcak suyla duş almak, cildi nemsiz bırakıp kurutmak gibi zararlı etkileri hayatımızdan çıkarmalıyız. Bunlar cilde ağır zarar veren dış etkilerdir. Bunların etkisini mümkün olduğunca azaltmak, cilde hasar veren sorunlara karşı önlem almamız anlamına gelecek.

2. Koruyucu Bakım

Önlemimizi alsak da bazı durumlardan kaçınmamız imkansız olacaktır. Örneğin, güneş cilde zarar veriyor diye hayatımız boyunca güneşten saklanacak değiliz. Sadece daha dikkatli davranmak zorundayız. Mesela güneşin dik gelmediği saatleri tercih edebiliriz. Ayrıca şakpa vb. eşyalarla ve güneş koruyu kremlerle de cildimizi koruyabiliriz. Yine de hava şartları ve rüzgar gibi etkilerle cildimiz kuruma eğilimine girebilir, bunun için de her gün nemlendirici krem, el kremi gibi koruyucu bakım uygulamalarına devam etmeliyiz.

3. Aslında Cildimiz Sıcak Suyu Çok da Sevmez

Soğuk havalarda dışarıdan eve döndüğünüzde direk olarak sıcak suyla buluşmak sizin için büyük bir zevk olsa da bu uygulama cildiniz için tam bir kabustur. Cilt sıcak su nedeniyle kısa bir süre sonra deforme olabilir, yaşlanma belirtileri gösterebilir. Duşunuzu yaparken veya sıcak su dolu bir küvete gireceksiniz, vücut ısısından 5-10 derece yüksek suyu tercih etmenizi tavsiye ederiz.

4. Beslenirken Cilt Bakımı

Cilt sağlığının en büyük destekçisi beslenme alışkanlığıdır. Beslenirken cildinizin ihtiyaçlarını da göz önüne almalısınız. Doğru beslenme şekliyle cildin kendini yenilemesini ve tedavi etmesini sağlayabilirsiniz. C vitamini ve A vitamini bakımından zengin besinleri günlük öğünlerinize katabilirsiniz.

Cilt Kuruluğuna Çare Olacak 5 Besin Önerisi İçin Tıklayınız…

5. Cildin Dostu Uyku!

Eğer uyku problemleri çekiyorsanız bu en kısa zamanda cildinize de yansıyacaktır. Uyku sorunumuz büyüdükçe cilt sağlığımız iyice bozulur. Tüm organlarımız gibi cildin kendini toplaması için karanlık bir odada, günde 7-8 saat kaliteli bir uykuya ihtiyacımız vardır. Cildimizin daha güzel görünmesi, kalbimizin sağlıklı atması, tüm organlarımızın sağlıklı işlemesi için her gün 7-8 saat uyumak zorundayız.

Cildiniz İçin En Uygun Duş Jeli Hangisi?

Kışın El Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu