Kişisel BakımOrdan Burdan

Cildiniz İçin En Uygun Duş Jeli Hangisi?

Cildimize direk temas eden ürünler arasında olan duş jelleri seçimine en çok dikkat etmemiz gereken bakım ürünlerindendir.

Duş jeli tercih ederken cildiniz için en uygun duş jelini bulmalısınız. Cildimizle direk temas halinde olan duş jeli seçimi yanlış olduğu takdirde cilt sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden herhangi bir cilt sorunu yaşamamak için duş jeli seçerken çok dikkatli davranmalıyız. Peki doğru duş jeli seçimi nasıl olmalı? Cildiniz İçin En Uygun Duş Jeli Hangisi?

Cildiniz İçin En Uygun Duş Jeli Hangisi?

1. Cildin Doğal pH dengesini Korumalı

Cilt yüzeyinde bulunan, hidrolipid adı verilen cildi tüm dış etkilerden koruyan bir tabaka vardır. Bu tabakanın görevini etkili bir şekilde yapması için cilt pH değerinin 5.5 seviyelerinde olması gerekir. Fakat yanlış kozmetik ve bakım ürünü kullanılması, stres, hava kirliliği ve diğer dış etkenler bu seviye yükseltebilir. pH seviyesinin yükselişi ise ciltte kuruluğa sebep olabilir. Bu nedenle kullanacağınız duş jelinin cildinizin doğal pH dengesini koruyucu olması oldukça önemlidir.

2. Cilt Tipine Uygun Nemlendirmeli

Her cilt tipi, kuru olsun, yağlı olsun ayırt etmeksizin neme ihtiyaç duyar. Cildin ihtiyaç duyduğu bu nem karşılanmazsa ciltte kuruluk ve farklı cilt problemleri yaşanabilir. Kimsenin istemeyeceği bu problemleri önlemek için ise nemlendirme özelliği olan duş jeli seçimi oldukça önemli. Böylelikle her duş jeli kullanımında cildiniz yumuşak ve parlak görünümünü koruyabilir.

3. Dermatolojik Testleri Yapılmış Olmalı

Özellikle hassas cilt tipine sahip bireylerin herhangi bir bakım ya da kozmetik ürünü alırken çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Bu durum duş jeli içinde geçerli olup duş jelinin de dermatolojik olarak test edilmiş ve onaylanmış olması çok önemlidir. Bu yüzden duş jeli tercihinizi güvenilir bir markadan kullanmanız sağlığınız açısından ve etkili sonuçları almanız açısından oldukça önemlidir.

Kişisel Bakım Nedir? Nasıl Yapılır?

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu