Kişisel Bakım

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaz kış demeden ayaklarımızın bakımlı olması için neler yapabiliriz? Evde uygulayabileceğimiz ayak bakımı nasıl yapılır?

Özellikle kış mevsiminde botlar içinde kalan ayakların yıpranması ve hasar görmesi çok normal. Fakat evde yapabileceğin bir kaç uygulamayla ayaklarını bakımlı hale getirebilirsin. Peki evde ayak bakımı nasıl yapılır gelin hep birlikte öğrenelim…

1. Ayakları Yumuşatmak

Ayak bakımına başlamadan önce bir kabın içine ılık su koyuyoruz. İçerisine ayağın şişliğini alması için kaya tuzu koyabilirsiniz. Ayrıca suya cildi besleyen uçucu yağlardan ekleyebilirsiniz. Suyun içinde 5 – 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Pürüzsüz Ayaklar İçin Kür Tarifi Öğrenmek İçin Tıklayın..

2. Tırnak Bakımı (Pedikür)

Ayak bakımının en önemli kısmı tırnaklardır. Tırnaklarını temizleyip kesip törpüleyerek tırnak bakımınızı yapmış ve tamamlamış olursunuz.

3. Topuk Bakımı

Ayağı ölü derilerden arındırmak için topuk taşı kullanılması gerekir. Ayak ölü deriden arınıncaya kadar topuk taşıyla törpülenmelidir. Ayağın daha yumuşak ve bakımlı görünmesi için hafta da bir kez mutlaka topuk törpüsü yapılmalıdır.

4. Ayak Peelingi

Ayak derisini temizlemek için peeling içerikli kremler alıp düzenli olarak ayak bakımı yapılması gerekir. Peeling içerikli kremler ayağın üzerinde ki ölü derinin atılıp yerine yumuşak ve temiz bir ayak derisinin gelmesine yardımcı olur.

Pürüzsüz Ayaklara Sahip Olmak İçin Kolay Kür Tarifi!

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu