Kişisel BakımOrdan Burdan

Kışın El Bakımı Nasıl Yapılır?

Kış aylarının gelmesiyle el ve vücut bakımına daha bir özen gösterilmesi gerekir. Kış aylarında ellerimizi soğuk havadan korumak için neler yapabiliriz?

Kışın El Bakımı Nasıl Yapılır?

Kış mevsiminde soğuktan en çok etkilenen uzuvlarımızdan biri ellerimizdir. Dış dünyayla en fazla temas halinde olan ellerimiz için daha fazla el bakımı yapmalı ve özellikle kış ayları boyunca buna özen göstermeliyiz.

Kışın soğuk havalardan ellerimizi korumanın en etkili yolu eldiven takmaktır. El derimiz çok ince olduğundan dolayı soğuğa daha az dayanıklıdır. Bunun için kışın dışarı çıkarken yanımıza almamız gereken en önemli eşyamız eldivenlerimiz olmalıdır.

Ellerinizi muhakkak el kurutmayan sabunlarla ılık bir suyla yıkamaya özen gösterin. Yıkadıktan sonra bir nemlendiriciyle ellerinizi nemlendirmeyi sakın unutmayın. Gün içerisinde ihtiyaç haricinde el yıkama yapmayın. Çünkü her el yıkama sonrasında ellerin nem kaybettiğini unutmayın.

Duş aldıktan sonra ellerinizi mutlaka nemlendirin.

Ellerin yanı sıra tırnaklarınızın da bakıma ihtiyacı olduğunu çatlak ve kuruluklarını önlemek için bakım kremi sürmeniz gerektiğini unutmayın.

Gül Suyu : Gül suyunun cilt bakımında önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Gül suyuyla ellerinizi yıkayıp bir saat sonra duruladığınız da ellerinizi yumuşacık olduğunu sizlerde göreceksiniz.

Kahve Telvesi : Türk kahvesi telvesini kullanarak ellerinizi yumuşatmak mümkün. Telveyi ellerinizle birlikte yüzünüze de uygulayıp 15 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.

Zeytinyağı Ve Şeker Karışımı : Avucunuza bir miktar zeytinyağını koyup üzerine biraz toz şeker ilave edip ellerimizin her tarafına peeling yapar gibi sürüyoruz. Bir süre ovalayıp ellerimizi yıkıyoruz.

 

Dilerseniz el bakımı ile ilgili diğer içeriğimize göz atabilirsiniz. Detaylar İçin Tıklayın.

Kış Aylarında Cildimizi Nasıl Koruruz?

Soğuk Havalara Karşı Dudak Bakımı

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu