Kişisel BakımOrdan BurdanSağlık

İhmal Edilen Eller Yaşlanmaya Başlar! Doğru El Bakımı

İhmal edilen eller, genç görünen yüzü unutturup gerçek yaşı ortaya çıkartabiliyor. Sizler için el yaşlanmasını önlemeye yardımcı öneriler.

İhmal edilen eller, genç görünen yüzü unutturup gerçek yaşı ortaya çıkartabiliyor. Bunun nedeni yüzümüze gösterdiğimiz özeni ellerimize göstermememiz. Oysa tıpkı yüzümüz gibi el ve tırnaklarımızın da nemlenmeye, doğru nemlendirici kullanımına ve bazı önerileri uygulamaya ihtiyacı var. İşte  o öneriler ve doğal terapiler. Yüzümüze kırışıklık önleyici kremler, nemlendiriciler sürüp farklı bakımlar uygulasak da ellerimizi ihmal ederiz. Oysa el cildimiz yaşımızı ele verme konusunda rakipsizdir. Bunun nedeni el cildimizin inceliği ile kan damarları ve kök hücre kaynağı açısından yüz cildinden daha fakir oluşudur. Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm Dr. Zahide Eriş Eken, ellerimizin bakımı için 11 öneri sıralıyor.

El Yaşlanmasına Karşı Öneriler

Temizlik Malzemelerine Dikkat

Elleri sürekli yıkamak ve temizlik malzemeleri içinde kullanılan kimyasallara maruz kalmak ellerin kurumasına ve cildin hasarlanmasına yol açar. Bunu önlemek için koruyucu eldiven kullanmaya özen gösterin.

He Şeyin Başı Hijyen

Bulaşıcı hastalıklar ve bakterilerden korunmanın en kolay yolu ellerin yıkanmasıdır. Yıkanan ellerinize günde en az 3 kez nemlendirici sürüp kurumayı önleyin.

Doğru Nemlendirici Seçimi

Yağ bazlı nemlendiriciler ellerin nemlendirilmesinde daha uygundur. Cildin daha canlı görünmesi için meyve asitleri ve vitamin içerikli nemlendiricileri de deneyebilirsiniz. Nemlendiricinizin pahalı olması gerekmez. Etkili olması yeterlidir.

El Masajı Uygulayın

Nemlendirici kullanırken; ellere ve tırnak kenarlarına masaj yaparak yavaş hareketlerle sürüp nemlendirmede konusunda daha etkili olduğunu görün

Güneşten Korumaya Çalışın

Güneş ışınları zamanla ellerin üzerinde leke ve çil oluşumuna yol açıp daha yaşlı görünmesine yol açar. Bu nedenle ellerinize de güneş koruyucu krem sürün. (En az 15 faktörlü bir nemlendirici de kullanabilirsiniz.) Oluşan lekelerin çeşitli krem ve işlemlerle tedavisi mümkün olduğu için dermatoloğunuza başvurun.

Ölü Hücrelerden Arındırın

Yumuşak hareketlerle ve bir avuç şekerle el sırtlarına masaj yapın. Bu işlem ölü hücreleri uzaklaştırır, kan dolaşımını hızlandırır ve el derisinin daha canlı görünmesine sebep olur.

Tırnak Bakımını Unutmayın

Tırnaklar ve tırnak kenarları da kuruluktan etkilenir. Bu nedenle bu bölgeleri masaj yaparak nemlendirin. Tırnak cilasının uzun süre tırnakta kalması ve aseton kullanımının tırnakların sararmasına yol açtığını unutmayın.

Tırnaklara Limon Suyu

Tırnaklara limon suyuyla masaj yapın. (Meyve asitleri tırnakların parlaklığını korumasını sağlar.) Günlük 2,5 mg biotin takviyesi tırnakların daha sağlam ve sağlıklı olmasını ispatlamıştır.

Beslenme Çok Önemli

Birçok yiyecek biotin içerir. Yüksek oranda biotin içeren yiyecekler; Ekmek mayası, hardal tozu, yerfıstığı, fındık, ay çekirdeği, tavuk, sığır ciğeri, yumurta ve bademdir.

Kalsiyum Desteği

Kalsiyum eksikliği tırnakları kırılgan ve kuru hale getirir. Vitamin B eksikliği tırnak yatağında hastalığa yol açabilir.

Soğuklardan Koruyun

Soğuk hava ve rüzgar ellerin kuruyup çatlamasına neden olur. Bu nedenle dışarıya çıkarken ellerinizi koruyun ve eldiven kullanın.

Artık Tırnaklarınız Kırılmayacak! Güçlü Tırnaklar İçin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu