Kişisel BakımOrdan Burdan

Cilt Bakım Ürünleri Bir Süre Sonra Neden İşe Yaramaz?

Eğer sizde herhnagi bir cilt bakım ürününü bir süre kullandıktan sonra işe yaramadığını düşünüyor ve nedenini merak ediyorsanız bu içerik tam da size göre.

Cilt Bakım Ürünleri Bir Süre Sonra Neden İşe Yaramaz?

Yeni edindiğiniz bir bakım ürününü heyecanla kullanmaya başlayıp etkisini görmeye başladığınızda ki mutluluk birçok terapi seansına eş değerdir. Fakat ürünü yarılmaya başladığınız da ya da ikinci kez aynı ürüne devam etmek istediğinizde ilk günlerdeki etkiyi alamadığınızı fark edebilirsiniz. Peki bu durumun sebebi nedir? Cilt Bakım Ürünleri Bir Süre Sonra Neden İşe Yaramaz? Gelin hep birlikte öğrenelim…

Öncelikle her şeyde olduğu gibi cilt bakım ürününün de zamana ihtiyacı vardır. Bir bakım ürününün tam anlamıyla etkisini göstermesi 4-6 hafta sürebilir. Ama bakım ürününüzün etkisinin ne zaman işe yaramamaya başlayacağı belirsiz bir durumdur. Çünkü bu tamamen sizin cilt yapınızla alakalıdır. Cildinizdeki hücre yapısı, kullanılan ürünlere karşı bir süre sonra direnç geliştirir ve ürünün formülündeki içerikler başlarda olduğu kadar etkisini gösteremeyebilir. Bu durumda daha yoğun ve güçlü formüller kullanmak gerekebilir.

Ancak bazı markalar bu duruma karşı bir kaç sistem geliştirdi. Örneğin; retinol serumlarını yoğunluğu kademeli olarak artan formüllerle kullanıcılarına sundu. Böylece hücrelerdeki rehaveti de kademeli olarak aşabiliyorsunuz. Bu durumu kullandığınız bakım ürününe ara vererek ve farklı içeriklere sahip formülleri sırayla kullanarak da çözebilir ve hücre reseptörlerinin spesifik ürünlere karşı kendilerini sıfırlamalarını sağlayabilirsiniz. Yani bir nevi cilt dokunuza karşı unutturma politikası uygulayabilirsiniz.

Diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise kullandığınız farklı cilt bakım ürünlerinin formüllerindeki içeriklerdir. Bazı içerikler birbirlerini etkisiz hale getirebilir. Böylece kullanıcılar daha önceden olumlu sonuçlar aldıkları ürünlerin neden işe yaramamaya başladığını sorgulayabiliyor. Örneğin niacinamide ve retinol birbirinin etkisini azaltan iki bileşendirler. Retinol kullanmaya başladıktan bir süre sonra niacinamide içeren bir ürün kullanmaya başlarsanız retinolün güçlü etkisini önceki kadar iyi hissetmeyebilirsiniz.

Son olarak göz önünde bulundurmanız gereken önemli detay ise cildiniz çevresel etkenlere karşı oldukça açık ve savunmasızdır. Yani yaz sezonunda kullandığınız bir nemlendirici kış sezonunda aynı sonucu vermeyebilir. Sağlıksız bir beslenme düzeninin ortaya çıkardığı akne problemi her zaman kullandığınız akne giderici maske ile çözümlenemeyebilir. Dolayısıyla cilt bakım ürünlerinizin ortam şartlarıyla uyumlu olduğuna emin olmalı ve değişen koşullara göre bakım ürünlerinizi farklı formüllerle yenilemelisiniz.

Kolajen Nedir? Kolajenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Sırtta Sivilce Neden Çıkar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu