Kişisel BakımOrdan Burdan

Sırtta Sivilce Neden Çıkar?

Sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin sebepleri nelerdir? Sırtta sivilce oluşumu nasıl engellenir?

Sivilce sorunu çoğu insanı rahatsız eden cilt problemleri arasında yer alıyor. Peki sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin sebepleri nelerdir? Sırtta sivilce oluşumu nasıl engellenir?

Sırtta Sivilce Neden Çıkar?

Sırtta çıkan sivilcelerin nedeni diğer bölgelerde (yüz, boyun, vs.) çıkan sivilcelerden farklı değildir. Sırtta çıkan sivilcelerin ilk ve en önemli nedeni ise temizliktir. Genelde banyo esnasında sırt bölgesi tam olarak temizlenemez. Bu da sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Genel olarak sırtta ulaşılamayan bölgelerde daha fazla sivilce gözlemlenir.

Sırtta oluşan ölü deriler, cildin yağlanmasıyla birlikte çıkan bakterilerle birleşerek gözeneklerine dolar. Tıkanan gözeneklerde vücutta sivilce oluşmasına neden olur. Temizliğin yanı sıra, çok dar kıyafetler giyinmek sırttaki gözeneklerin hava almasını engeller, çok yağlı yiyecekler tüketmek, stres ve hormonsal sebepler de sırtında sivilce oluşumunu hızlandırabilir.

Sırttaki Sivilceler Nasıl Geçer?

Sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin ilk ve en büyük nedeni temizlik olduğundan dolayı sırt bölgesini her daim temiz tutmak sivilce oluşumunu önler. Bunun için ise düzenli liflenmek, mümkünse banyoda kese kullanmak sırt bölgesindeki ölü derilerden kurtulmanızı sağlar. Böylece cildin yağlanması önlenir ve sivilce oluşumu azalır.

Yüze Kese Yapılır Mı? Yüze Kese Yapmanın Faydaları

Kepek Neden Olur? Kepekten Kurtulma Yolları Nelerdir?

Ağda Sonrası Oluşan Sivilceler Nasıl Geçer?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu